HockeyNews
PLUS

AVSLÖJAR: Leksand jagar succéforwarden inför nästa säsong

(16781) Jens Lööke-Leksand
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 10 december 2020

FacebookXWhatsApp

Han gör stor succé i HockeyAllsvenskan med Timrå. Nu jagas Jens Lööke, 23, av SHL-klubben Leksand, enligt HockeyNews.se:s uppgifter. 
– Det är väl ett bevis på att jag gör någonting bra där ute. Så klart är det roligt, men det är inget jag lägger så mycket fokus på just nu, säger Lööke. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 

Forwarden Jens Lööke vände hem till HockeyAllsvenskan och Timrå inför fjolåret efter två säsonger i AHL och Arizonas farmarlag, Tucson Roadrunners. Sedan dess har han blommat ut och varit en bärande spelare för laget och totalt har det blivit 68 poäng (24+44) på 58 grundserie- och slutspelsmatcher för Timrå. 


Så sent som i går gjorde han två mål när Timrå vann mot BIK Karlskoga med klara 5–1. Nu jagas han av flera SHL-klubbar inför nästa säsong, däribland Leksand, enligt HockeyNews.se:s uppgifter. 


– Jag har inte pratat med min agent någonting om det. Det var du som berättade det nu för första gången, säger Lööke när HockeyNews.se når honom. 


Hur känns det då?

– Det är väl ett bevis på att jag gör någonting bra där ute. Så klart är det roligt, men det är inget jag lägger så mycket fokus på just nu.

Just nu råder det värvningsstopp i SHL, vilket gör att inga kontrakt får skrivas inför nästa säsong. Men Leksand är väldigt sugna på att knyta åt sig forwarden och har visat sitt intresse. 


LÄS MER: Timråstjärnan om åren i USA och att ta mer plats på isen: "Ångrar absolut ingenting"


Jens Lööke skrev på för två nya år med Timrå i somras, men precis som alla andra allsvenska spelare kan han lämna för SHL.

Den 23-årige forwarden har sedan tidigare ett långt förflutet i Brynäs, och var dessutom med i JVM både 2015, 2016 och 2017. 

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)