Oviss JVM-uppladdning i Sundsvall: "Vi är isolerade på hotellrummen"


10 december 2020

Juniorkronorna har lyckats genomföra tre ispass i Sundsvall – all övrig tid hålls spelarna och ledarna isolerade på sina hotellrum.

Den nya ledarstaben är ännu inte spikad samtidigt som laget försöker förbereda på bästa sätt inför mästerskapet i Kanada.

– Det har varit lite kaos med allt det där och enda gången vi träffar varandra är när vi äter. Men vi som är här måste ha fullt fokus på det vi kan påverka och göra något åt, säger Luleåmålvakten Jesper Wallstedt till HockeyNews.se.


Landslagen presenters av:

IQ Fuel makes you better, for real! 

CCM Hockey All | Out 

Ursprungstanken är att Sverige ska resa över till Edmonton på söndag i ett chartrat flyg tillsammans med Finland och Ryssland.

Men under veckan har smittan tagit fart ordentligt i den svenska truppen.

Bland ledarna är Tomas Montén, Adam Almqvist Andersson, Anders Lundberg och nu senast Nizze Landén samtliga bekräftade coronafall.

William Eklund och Karl Henriksson hann aldrig ens ansluta till truppen och i Sundsvall har William Wallinder och Albin Grewe tvingats lämna JVM-laget efter att ha fått positiva utslag på sina tester.

– Första dagarna gjorde vi ingenting här, vi låg bara på hotellrummen så det är klart att det är lite roligare nu när vi fått köra några pass på is, säger Jesper Wallstedt.

– Det är klart att det varit lite kaos här med tanke på allt som hänt.

Hur ser dagarna ut?

– Vi är fortfarande isolerade och enda gången vi träffar varandra är när vi äter eller när vi tränar på hallen. Det blir mycket tid ensam så man får spela lite tv-spel och förbruka lite tid så bra man kan. Det är klart att det är lite segt att inte träffa dom andra mer, men just nu försöker jag spela lite playstation även om man tröttnar på det också efter ett tag.

Än så länge har spelarna inte behövt hålla igång den fysiska träningen på egen hand på hotellrummen.

– Nej, just nu är det bara lugn och ro och vila och ta hand om kroppen som gäller. Sen när vi kommer över till Edmonton lär man försöka hålla igång lite kroppsträning och även köra lite annat som funkar på hotellrummet, säger Wallstedt.

Hur gör ni för att lägga allt annat åt sidan och fokusera på JVM?

– Vi är inställda på att spela och försöker ha fullt fokus på att få vara med och bidra. Det är tråkigt för alla som tvingats lämna oss här men det är i slutändan inget vi kan påverka nu utan vi måste ha fokus på det vi kan göra något åt och det tycker jag att vi har. Vi får göra det bästa av situationen och förbereda oss inför det som kommer.

Tog U18-guld i Övik. Foto: Bildbyrån

Juniorkronornas målvaktssida ser på förhand väldigt stark ut.

Hugo Alnefelt, Jesper Wallstedt och Calle Clang är den mest väntade trion inför avresan till Kanada men även Hannes Kollén finns med i Sundsvall och slåss om en målvaktsplats.

– Det ser väldigt bra ut bland oss målvakter och jag tycker att vi har ett väldigt bra lag framför oss också så det blir ett intressant lag vi kommer att ha, säger Wallstedt som själv kommer till mästerskapet i riktigt god form.

– Det har gått bra under säsongen, sista matcherna här har det också känts himla bra. Detaljerna sitter där dom sitter och jag känner mig fräsch i kroppen.

•••

SE OCKSÅ: Inför JVM: Följ med på sista scoutresan inför JVM i Edmonton


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163