HockeyNews
PLUS

Den förre Brynäsforwarden avstängd i Tjeckien efter positivt drogtest

(16564) Robert Kousal/Brynäs/Vitjaz
Bildbyrån/(c) photo.khl.ru Vladimir Bezzubov

Publicerad: 27 november 2020

FacebookXWhatsApp

VM-meriterade Robert Kousal har blivit avstängd av sin klubb Dynamo Pardubice i sitt hemland Tjeckien efter ett positivt drogtest.

Ex-brynäsaren ertappades av polisen sedan han kört mot enkelriktat efter ett besök på en bensinmack.

Det var den 10 november som den tidigare Brynässpelaren Robert Kousal blev stoppad och kontrollerad av tjeckisk polis. Det första provet ska då ha innehållit spår av ett narkotikaklassat preparat.


Enligt den tjeckiska tidningen idnes.cz rör det sig om THC (cannabis) medan polisen hävdar att det första testet indikerade att det var kokain. En uppgift som har bestridits.


LÄS MERSHL-stjärnorna till landslaget


Utredningen har pågått i över två veckor och från och med den 13 november har Dynamo Pardubice låtit stänga av den landslagsmeriterade 30-årige spelaren från alla matcher med klubben.


– Om ett positivt drogtest är officiellt bevisat kommer vi omedelbart att säga upp avtalet med honom, säger klubbens ägare Petr Dedek, enligt idnes.cz.


Robert Kousal i Brynäs hösten 2018. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån.


Robert Kousal gjorde 15 poäng (9 mål, 6 assist) på 40 matcher för Brynäs i SHL 2018/2019. Sedan förra säsongen spelar han i Dynamo Pardubice. Den här hösten har han gjort ett mål och en assist på sex matcher fram till sin avstängning.


LÄS MERLandslagscentern klar för en ny klubb: "Komplicerade förhandlingar"


– Om det verkligen bekräftas och vi har ett papper i våra händer kommer Robert att sparkas. Marijuana är också ett förbjudet ämne och jag tänker inte kompromissa. Personligen är det bättre för honom att det "bara" är gräs, men ur klubbens synvinkel förändras ingenting. Vi kan inte tolerera detta i Dynamo. När vi har allt svart på vitt kommer klubben att avge ett officiellt yttrande, säger Petr Dědek till iDnes.cz.


Så sent som på torsdagen hade inte klubben någon ytterligare information från polisen.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)