Hedman tillbaka på is efter huvudsmällen – här är läget i Djurgården


27 november 2020

STOCKHOLM. Djurgården förbereder sig för mötet med Frölunda.

Då var långtidsskadade Anton Hedman, knäskadade Dick Axelsson och även Jacob Josefson på is.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgårdsforwarden Dick Axelsson har missat de senaste tre SHL-matcherna på grund av en knäskada. Den här veckan har han tränat med laget, men deltar inte i alla övningar ännu.


Det har funnits förhoppningar om att han skulle vara redo till bortamatchen mot Frölunda på lördagen, men så blir det inte.


Samtidigt har långtidsskadade forwarden Anton Hedman börjat träna på is iklädd röd tröja för att visa att han ännu inte kan ta emot tacklingar. Hedman har inte spelat den här säsongen efter den hjärnskakning han ådrog sig på en Djurgårdsträning på Hovet i augusti.– ”Dicken” gnuggar på här. Han åker inte med ner. Hedman är på is idag och känner sig lite för. Han har varit på nån annan gång också, annars är det sig likt, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se om laget mot Frölunda.


LÄS MERSkadedrabbat Djurgården ger besked om Dick Axelsson


Det blir samma lag som mot Brynäs, vilket innebär att centern Michael Haga och Marcus Högström missar matchen.


– Haga kan inte spela i morgon. Högström är sjuk.


Även axelskadade Jacob Josefson tränade på is på fredagen, men på egen hand efter lagets träning.


– Det är positivt. Både Josefson och Dick är på is. Dick spelar kanske på tisdag och Josefson är lite längre bort, säger Ohlsson.Jacob Josefson väntas ha en till två veckor till innan han är tillbaka i match. På tisdag har Djurgården hemmamatch mot Leksand på Hovet.


Men före det behöver Djurgården bryta en negativ trend på bortaplan där det bara har blivit en poäng på sex matcher. Förra säsongen var Djurgården näst bästa hemmalag med 61 poäng på 26 matcher, men samtidigt bara nionde bästa bortalag med 27 poäng på 26 matcher.


– Vi måste göra det bättre. Vi har inte vunnit på länge borta och egentligen inte spelat bra heller borta, tycker jag. Så vi behöver komma upp lite där. Det närmaste vi har varit var två perioder borta mot Leksand, säger Robert Ohlsson om en match där Djurgården tappade ledningen och föll med 3–2 på övertid.


– Man måste vara duktig i spelet utan puck på bortaplan och få lite bra anfall. Det är den kombon.


Är det spelet eller förberedelserna som behöver förbättras –  för det handlar inte om publiken den här säsongen?


– Nej, det verkar inte vara det. Är det hemmarutinerna eller vad det är? Jag vet faktiskt inte. Men jag tycker att vi måste vara noggrannare i alla detaljer egentligen på bortaplan. Man får liksom inte tulla och man får inte ge motståndaren pucken för enkelt eller ge dem powerplaytid. Det är det jag menar med noggrann med alla grejer. Det blir ännu viktigare på bortaplan, säger Robert Ohlsson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons