HockeyNews
PLUS

Stanley Cupmästaren har ställt in siktet för framtiden

(16493) Viktor Stålberg/Fribourg-Gottéron
Bildbyrån

Publicerad: 24 november 2020

FacebookXWhatsApp

Stanley Cupmästaren Viktor Stålberg har startat säsongen fint i schweiziska Fribourg-Gottéron.

Hans framtidsplan är klar – och den kan ta en oväntad vändning.

Viktor Stålberg gör sin andra säsong i Fribourg-Gottéron. På tio matcher har han gjort fyra mål och åtta assist och är därmed lagets poängkung och sjua i den totala poängligan i Schweiz.


34-årige Stålberg var med i Tre Kronor i OS i Sydkorea 2018 och med sin nuvarande storform får han frågor i Schweiz om hur han ser på nästa säsong.


Till tidningen Liberté säger han att han gärna fortsätter i Fribourg-Gottéron där han har ett utgående kontrakt. Kruxet är att klubben har kontrakt med de utländska spelarna Daniel Brodin, Christopher DiDomenico och förmodligen även den tidigare Brynäsbacken Ryan Gunderson, som har en klausul att förlänga sitt avtal med ett år.


Viktor Stålberg i Tre Kronor-tröjan under OS i Pyeongchang 2018. Foto: Bildbyrån.


Eftersom även den kanadensiske forwarden David Desharnais har ett kontrakt som löper ut kommer det att krävas tålamod innan sportchefen Christian Dubé har fattat ett beslut vem av Desharnais eller Stålberg som får den fjärde utländska platsen från start i truppen kommande säsong.


LÄS MERStålberg om OS-chans och NHL-besvikelse


Viktor Stålberg har en fin meritlista och vann Stanley Cup med Chicago 2013. Han var med i VM 2012 och har närmare 500 NHL-matcher bakom sig.


Enligt La Liberté utesluter inte den förre Frölundaforwarden att han kan komma att lägga av efter den här säsongen om det inte blir något nytt kontrakt i Fribourg-Gottéron.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)