Tidigare SHL-duon är ute i kylan i KHL – amerikanen kickad


23 november 2020

Så sent som i lördags spelade ex-Brynäsforwarden Danny Kristo för Kunlun i KHL.

På måndagen fick han sitt kontrakt avslutat och en annan före detta SHL-spelare är på väg att gå samma öde till mötes.


Annons

Danny Kristo fick bara tio matcher i Brynäs 2018/2019. Efter den tiden och bara fyra assist fick den 30-årige amerikanen lämna Gävleklubben och hamnade då i schweiziska Rapperswil-Jona.


Efter två säsonger och 46 poäng (20 mål, 26 assist) fick han i slutet av juli i år en KHL-chans i det kinesiska laget Kunlun.


Där har han gjort fyra mål på 14 matcher. Det senaste gjorde Kristo den 14 november. Han spelade i lördags i 5–2-förlusten hemma mot Ak Bars Kazan, men det var också det sista han gjorde i Kunlun. KHL-klubben har fem raka förluster och vidtar åtgärder för att förändra laget.Det är hårda bud i KHL. Det har även den tidigare Färjestads- och Skellefteåbacken Morgan Ellis fått känna på.


Hans klubb Dinamo Riga har satt upp honom på listan över spelare som är tillgängliga för andra klubbar. Nu har konkurrenterna 48 timmar på sig att ta över den 28-årige kanadensarens kontrakt.


LÄS MERBacken fick käken sönderslagen på träning i KHL-klubben


På 17 matcher i Dinamo Riga har han gjort ett mål och två assist. I plus/minus står det -12.Högerskjutande Morgan Ellis spelade i SHL för Skellefteå 2017/2018. Efter 39 matcher (0 + 5) bytte han klubb och hamnade i Färjestad där han gjorde fyra mål och en assist på nio matcher och fick spela SM-slutspel.


Förra säsongen spelade han för KHL-klubben Sotji

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons