HockeyNews
PLUS

Backen fick käken sönderslagen på träning i KHL-klubben

(16474) Jesse Blacker/Barys Nur-Sultan
c) photo.khl.ru Marat Akimzhanov

Publicerad: 23 november 2020

FacebookXWhatsApp

Det råder turbulens i den svensktäta KHL-klubben Barys Nur-Sultan i Kazakstan.

Under ett slagsmål på lagets träning fick den kanadensiske backen Jesse Blacker käken sönderslagen.

Det var i svenskklubben Barys Nur-Sultan, där målvakten Henrik Karlsson, backen Viktor Svedberg och forwardsduon Jakob Lilja och Linus Videll håller till, som det small till på en av lagets träningar förra veckan.


Irritation uppstod mellan den kazakiske landslagsbacken Nikita Klestjenko och den kanadensiske backen Jesse Blacker. Spelarna rök ihop och under slagsmålet fick Blacker sin käke bruten av ett slag från Klestjenko.


I samband med Barys Nur-Sultans bortamatch mot Salavat Julajev fick Barys-coachen Jurij Michailis frågor om det interna slagsmålet.


– Det här är en arbetsmiljö, det här är hockey och känslor. Det finns sådana stunder och inte bara hos oss utan också i andra lag. Det kan uppstå tvister, känslor och sådana situationer, säger Michailis enligt ryska R-Sport.


Jesse Blacker var inte med när Barys Nur-Sultan föll med 4–1 borta mot Salavat Julajev på söndagen.


– Jesse stannade hemma med en skada, Klestjenko är också hemma – han har feber. Vid hemkomsten kommer vi ... lägga det åt sidan... vi kommer att vänta på att de ska återhämta sig, säger Jurij Michailis.



Jesse Blacker, 29, flyttade efter fem säsonger i AHL-klubbarna Toronto Marlies, Norfolk, San Antonio och Texas till Europa 2016 då det blev en säsong i tyska Nürnberg.


LÄS MEREuropakollen: Tuffare konkurrens för de svenska KHL-målvakterna


Sedan 2017 har han spelat i KHL och det här är hans tredje säsong i Barys Nur-Sultan.


– Det är inte första gången i hockeyhistorien som spelare slåss med varandra. Vi kämpade, släppte ut ånga, skakade hand och bad om ursäkt. Det var en av dem som blev skadad. Det är inte ens fel att två träter Jag såg inte riktigt vad som hände i det här ögonblicket mer än att det var en sammanstötning, säger Barys-forwarden Roman Startjenko till KHL:s hemsida.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)