HockeyNews
PLUS

Linus Klasen: ”Jag är bättre över hela banan”

(16413) Linus Klasen
Bildbyrån

Publicerad: 19 november 2020

FacebookXWhatsApp

Linus Klasen värvades hem för att frälsa ett guldtörstande Luleå. 

Fixstjärnan är dock inte helt nöjd med starten poängmässigt, men trots det är han inte bekymrad inför fortsättningen. 
– Skulle allt gå på räls hela tiden hade man varit någon annanstans, säger han. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Efter sex säsonger i Schweiz valde Linus Klasen, 34, att återvända till Luleå inför den här säsongen. Poängmässigt har det dock inte lossnat riktigt fullt ut än för forwarden, men han anser ändå att starten på återkomsten har varit godkänd. 


– Spelmässigt helt okej. Jag har skapat mycket lägen men har inte fått in puckarna riktigt än. Det är 40 matcher kvar och det är en lång säsong. Skulle allt gå på räls hela tiden hade man varit någon annanstans, säger han. 


På de inledande elva matcherna har trollkarlen stått för sju poäng. Enligt huvudpersonen själv är det en bättre version av Linus Klasen som är tillbaka i Luleå. 


– Jag är bättre över hela banan. Jag fattar bra beslut hela tiden, och sen är jag väl lite vassare överallt. Men det gäller att få in puckarna, går de inte in syns det inte på pappret, så det gäller att jag skapar ännu mer så jag får fördelarna på min sida, säger han. 


Vad har du fått för intryck av SHL efter så många år i från ligan?


– Det är en bra liga. Jag tycker det är lite petigt med de nya reglerna, det gynnar de spelskickliga, men i alla fall i början blev matcherna rätt sönderrivna. Det är lite bättre balans nu. Nivån börjar arta sig. 


– Vi är ju en maskin och man måste göra jobbet som alla gör. Sen får man hitta lägen där man kan vara kreativ och spela med pucken. Det går snabbt där ute, men det gör det i alla ligor. Alla vet vad de ska göra. Coachmässigt är det en riktigt bra liga. 


Linus Klasen är glad över att vara tillbaka i svensk hockey. Foto: Bildbyrån

Linus Klasen fick inget förnyat kontrakt i Schweiz och valde att flytta i från familjen i Lugano. Även om han saknar familjen i bland så tycker han att det är skönt att bo själv. 


– Det har gått bra tycker jag. Jag kan ta den tid jag behöver på träningarna, det är ingen stress hem liksom. Man tar hand om sig själv hela tiden och det är några andra i laget som också bor själv som man får hänga med. Sen är vi ute och reser rätt mycket och då umgås man ju också. Det är kanske någonting man saknat när man spelat där nere och haft familjen, säger han. 


Känner du aldrig hemlängtan?


– Jo, det är klart att jag saknar dem. Men jag gör det jag ska göra och pratar med dem varje dag. Det har funkat rätt bra hittills.


Luleå har på grund av covid-19 fall i truppen fått ställa in flera matcher. Senaste mötet var förra lördagen när man åkte på en 3–2 förlust mot Växjö.


Det ryckiga spelschemat har påverkat laget, menar Klasen. 


– Det är lite frustrerande ändå. Vi hade förberett oss för att spela Rögle back to back för tre veckor sedan, men sen ställde de in och sen blev det tio dagar utan nånting. Det blir jävligt ryckigt och man kommer ur rullorna. Det är lite tråkigt och frustrerande, men man får göra det bästa av situationen, säger han. 


Ikväll får Luleå äntligen spela match igen när Örebro kommer på besök. 


– Vi vet alla vad vi ska göra liksom. Vi har tappat lite här och där och det har gjort att vi spelat ganska ojämnt i vissa matcher. Vi har tre raka torsk här nu, så vi tänkte att vi skulle bryta den sviten mot Örebro och trycka gasen i botten så att vi får ett gäng på lager, säger han. 


Hur ska ni vinna den matchen?


– Vi måste göra det vi ska göra. Gör vi rätt grejer har vi oddsen på vår sida. Vi behöver göra lite mål på de chanser vi har. Vi har inte gjort tillräckligt med mål hittills och det är ju a och o i hockey om du ska vinna hockeymatcher. 


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!