HockeyNews
PLUS

Så mycket får svensk hockey av stödpaketet – störst av alla idrotter

(16364) Riksidrottsförbundet
Bildbyrån

Publicerad: 17 november 2020

FacebookXWhatsApp

Hockeyföreningarna i Sverige blöder ekonomiskt på grund av coronapandemin.
Nu står det klart att hockeyn tilldelas ett stöd på 195 miljoner kronor från Riksidrottsförbundet.

Coronapandemin har slagit hårt mot klubbarnas ekonomi och flera föreningar har flaggat för att pengarna snart tar slut om publiken fortsätter stängas ute från arenorna.

Nu kommer dock glädjande besked för hockeyn i Sverige. Riksidrottsförbundet har sedan tidigare tilldelats 554 miljoner kronor av Regeringen som nu fördelats ut i olika idrotter, och då är hockeyn den stora vinnaren som får högst ersättning. Klubbarna i SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan och SDHL får tillsammans dela på 195 miljoner kronor som börjar betalas ut med start på måndag den 23 november. 

– Det känns mycket bra att kunna besluta om ett stöd som betyder mycket för många. Det är prövande tider och ingen kan tyvärr bli fullt kompenserad, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Syftet med ersättningen är att klubbarna får ekonomisk kompensation för uteblivna intäkter men även för kostnader som uppstått under pandemin.

– Många både stora och små tävlingar och evenemang arrangeras av mindre idrottsföreningar och är mycket viktiga som intäkter för barn- och ungdomsverksamhet och för folkhälsan. Att de nu kan ges stöd innebär att det både finns hopp om att evenemangen kan arrangeras igen när pandemin ebbar ut och att riskerna minskar att föreningen måste höja medlemsavgifter vilket riskerar att öka hälsoklyftan mellan de som har råd och de som inte har råd att idrotta, säger Björn Eriksson.

***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!