HockeyNews
PLUS

Calof har valt tröjnummer i Växjö – och god prognos för Holmberg

(16291) Andrew Calof/Pontus Holmberg
Bildbyrån

Publicerad: 12 november 2020

FacebookXWhatsApp

Andrew Calof är spelklar och kan göra comeback för Växjö mot sin gamla klubb Skellefteå.

Samtidigt får Lakers positiva signaler om skadan på Tre Kronor-centern Pontus Holmberg.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den 29-årige kanadensiske forwarden Andrew Calof är tillbaka i Växjö där han var med och vann SM-guld våren 2018. När Lakers och Marcus Davidsson kom överens om att gå skilda vägar öppnades en lucka och det är där som den målfarlige högerskytten kommer in i bilden.


Calof har spelat två säsonger i KHL för Torpedo Nizjny Novgorod och Traktor Tjeljabinsk, men under hösten har han varit klubblös.


LÄS MERCalof om att återvända till Växjö: "Den lägsta lönen jag spelat hockey för"


– Han har hållit igång lite med Rögles juniorer, sedan är det klart att det är en skillnad. Vi behöver ge honom tid för att få komma in i form och komma in i tajming och såna bitar, säger Växjös huvudcoach Sam Hallam till HockeyNews.se.


Pappersarbetet runt Andrew Calof ska vara klart och han har valt tröjnummer 91 i Växjö eftersom nummer 18 var upptaget av Marcus Sylvegård.


Andrew Calof slog igenom i Skellefteå innan han värvades till Växjö där han var med och vann SM-finalen 2018 – mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån.


Hur Calof kommer att matchas mot Skellefteå på torsdagskvällen och i vilken kedja han ska spela återstår att se.


– Vi får avvakta och se lite. Det hänger ihop med övriga truppen ser ut och vi får titta på vad vi har för lag tillgängligt och hur vi formerar det, säger Sam Hallam.


Växjöcentern Pontus Holmberg skulle ha gjort debut i Tre Kronor förra veckan, men blev skadad på första träningen i Helsingfors då han kolliderade med en landslagskamrat.


LÄS MERTre Kronors målvaktsval gjort – och forwarden skickas hem efter kollision


Prognosen för Holmberg låter god.


– Vi är försiktigt positiva. Han har fortsatt göra magnetröntgen och lite andra undersökningar under veckan. Det rör sig om veckor, sedan hur många, förhoppningsvis ska det röra sig om fyra veckor från skadetillfället, säger Växjötränaren Sam Hallam.


LÄS MERVäxjöspelare smittad av covid-19 före mötet med Örebro: "Isolerad"


Det skulle kunna innebära att Pontus Holmberg, som har gjort fem mål och två assist, på tolv SHL-matcher, gör comeback den 1 december för Växjö hemma mot Frölunda.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)