Växjöspelare smittad av covid-19 före mötet med Örebro: "Isolerad"


11 november 2020

Växjö är nästa SHL-klubb med coronasmitta i laget, uppger Minhockey.se .

Fallet upptäcktes två dagar före mötet med Örebro.

– Vi testade hela truppen igår inför matchen och alla tester var negativa. Vi kommer att testa alla imorgon inför matchen, så att alla som sätter sig på planet upp till Skellefteå kommer att vara negativa, säger Växjöcoachen Sam Hallam till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Coronapandemin fortsätter att breda ut sig och har satt sina klor i SHL-hockeyn. HV71 har tagit timeout den här veckan och lagets matcher i SHL har blivit uppskjutna.


Efter Linköping, Skellefteå, Djurgården, Leksand, Luleå, HV och Frölunda har Växjö upptäckt smitta i laget.


– Vi hade ett case med en spelare som hörde av sig i söndags morse då vi hade varit lediga i två dar och han uppvisade lite symptom. Så han testades innan han hade kontakt med nån annan och han var positiv och isolerades, säger Växjös huvudtränare Sam Hallam till HockeyNews.se.


– I och med att vi hade varit lediga från verksamheten i två dar kollade vi om det var nån som hade varit i kontakt med honom på nåt sätt. Och de personerna fick då direkt lämna verksamheten och göra tester och vi har ingen ytterligare spridning.


Växjö har fått in coronasmitta i laget, men förhoppningen är att man har lyckats isolera den aktuella spelaren i tid. Foto: Bildbyrån.


På tisdagen spelade Växjö hemma mot Örebro (3–2-vinst på övertid) och på torsdagen är det bortamatch mot Skellefteå.


– Vi testade hela truppen igår inför matchen och alla tester var negativa. Vi kommer att testa alla imorgon inför matchen, så att alla som sätter sig på planet upp till Skellefteå kommer att vara negativa, säger Hallam.


Spelaren som anade symptom agerade föredömligt och kan genom sina försiktighetsåtgärder har stoppat ett större utbrott i laget.


– Absolut. Ett otroligt stort ansvar ligger ju där precis som för alla i samhället. Om man känner symptom tar man till de åtgärder som är ganska väl kända nu. På det här sättet hoppas vi att vi har stoppat det från vidare spridning och vi har också tur att det inträffar under ett uppehåll där vi hade två dagars ledighet, vilket så klart gör det lättare för oss att förhoppningsvis ha förhindrat ytterligare spridning, säger Sam Hallam.


LÄS MERHur nöjd är Sam Hallam? Växjöcoachen om sitt lags start på säsongen


Växjö Lakers använder sig av två omklädningsrum hemma i Vida arena, vilket underlättar för spelarna att hålla avstånd till varandra.


– Ja, vi har två omklädningsrum och det hade vi långa stunder under våren också. Vi har en stor grupp stockholmare i laget som kom in till försäsongsträningen från Stockholm. Vi hade dels karantäntid på dem, dels ett eget omklädningsrum och en egen träningsgrupp under lång tid för att just då var smittspridningen mycket större där än vad den hade blivit i övriga landet, säger Sam Hallam.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.