HockeyNews
PLUS

C More och SHL förlänger – historiskt långt avtal

(15393) SHL-tips 2020/2021
Bildbyrån

Publicerad: 10 november 2020

SHL-matcherna kommer fortsatt att visas på C Mores kanaler efter det att ett nytt avtal har tecknats mellan parterna.
Och det är ett historiskt långt sådant, då kanalen har förlängt rättigheterna fram till 2030.

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

SHL och C Mores nuvarande avtal ger kanalen exklusiva rättigheter att livesända matcherna fram till och med säsongen 2023/2024.

Men under tisdagsförmiddagen kom beskedet att parterna redan nu har valt att förlänga det samarbetet – i ett decennium. Det nya avtalet sträcker sig nämligen till och med säsongen 2029/2030.

– Vi är otroligt glada att förlänga samarbetet med C More och fortsätta nbjuda på högklassig underhållning i såväl arena som TV-soffa. C More har varit en viktig partner för SHL och det är oerhört positivt att kunna förlänga avtalet ytterliga under dessa utmanande tider. Nu ser vi fram emot att tillsammans fortsätta utveckla SHL-upplevelsen, säger SHL:s vd Jenny Silfverstrand i ett pressmeddelande.


Den här säsongen sänds över tusen matcher på kanalen, från SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan.

–SHL är starkt förknippat med C More och det är i de här sammanhangen nästan svindlande att vi med ett så här långt avtal kan befästa vår position som svensk hockey hemvist i ytterligare ett decennium. Genom detta avtal så fortsätter vi vårt unika partnerskap för att utveckla SHL-upplevelsen till internationell toppklass både på plats och genom skärmen, säger TV4 Medias vd Casten Almqvist i pressmeddelandet.

LÄS MER: Förlänger NHL-rättigheterna – fram till 2026 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS