Förlänger NHL-rättigheterna – fram till 2026


5 november 2020
NHL har visats på Viasats kanaler i 17 år.
Nu har NENT Group, som de nu heter, skrivit på ett nytt femårskontrakt vilket ger de rättigheterna att sända NHL-hockey fram till och med säsongen 2025/2026.

Under 17 år har svenskarna kunnat kolla på NHL genom NENT Group. Nu fortsätter den trenden då avtalet har förlängts fram till 2026. 

– Vi har varit med under en mycket lång tid. När vi tog över NHL hade Mats Sundin precis slutat, Peter Forsberg tog sina sista skär, och Nicklas Lidström var ligans bästa back. Nu skriver vi en ny era där Victor Hedman precis tagit Tampa Bay till Stanley Cup och där 100-talet svenskar är med och spelar om världens mest åtråvärda trofé, säger Per Nunstedt, sportchef för NENT Group Sverige i ett pressmeddelande. 


Det nya avtalet innebär att alla NHL-matcher kommer att visas på Viaplay och ett urval av matcherna på NENT Groups linjära kanaler.

– Viaplay visar precis allt från NHL. Det handlar om 1271 grundspelsmatcher och dessutom ett slutspel på det. NHL har på senare år också anpassat nedsläppstiderna för den europeiska marknaden vilket har gjort att ännu fler kan följa världens populäraste liga på bästa sändningstid även här i Sverige, säger Per Nunstedt.

***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.