HockeyNews
PLUS

Djurgården har hopp om förlängt NHL-lån: "Det vi förhåller oss till"

(16134) Tobias Björnfot/Albin Grewe
Bildbyrån

Publicerad: 2 november 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. I och med osäkerheten runt NHL-starten ser Djurgården ut att få behålla Los Angeles-lånet Tobias Björnfot tills vidare.

Forwarden Albin Grewe kan komma att stanna i SHL-klubben längre än Björnfot.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården har lånat in LA Kings-backen Tobias Björnfot till dess att NHL-campen i USA drar igång. Från början var det tänkt att lånet skulle gälla till månadsskiftet oktober/november eftersom träningslägret skulle börja i mitten av november.


Men planen har ändrats i och med att NHL ännu inte har spikat ett datum för starten av nästa säsong.


– Tobias kommer att spela i Djurgården till dess att träningscampen och Los Angeles Kings säsong drar igång. Om den blir framflyttad kan Tobias Björnfot bli kvar längre, men som det är planerat nu ska camperna genomföras med start i december och med NHL-start i början av januari. Om inga nya besked kommer där så är det vi förhåller oss till just nu, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


LÄS MERTobias Björnfot redo för comeback i Djurgården: "Kul att få spela"


Tobias Björnfot har en assist på sex matcher för Djurgården och har avtjänat en avstängning på tre matcher efter en knätackling mot Linköping.


– Jag har inget datum att förhålla mig till i dagsläget för jag vet inte när campen drar igång för Kings. Normalt sett ska väl Tobias vara på plats i Los Angeles två veckor innan deras camp börjar. Det är väl ungefär den tidsramen som gäller. Det är inte bara i Europa som det råder en problematisk ökning vad gäller covid så det återstår att se vad som händer i Nordamerika också, säger Joakim Eriksson.


Tobias Björnfot i Djurgårdströjan. Foto: Bildbyrån.


Djurgården har även fått behålla forwarden Albin Grewe, 19, som egentligen skulle ha spelat för Saginaw Spirit i juniorligan OHL. Grewe är draftad av NHL-klubben Detroit, men har till skillnad från Tobias Björnfot ännu inget NHL-kontrakt skrivet.


– Detroits plan har varit att Albin ska spela i Ontario Hockey League i Nordamerika, en liga som har lag från både Kanada och USA vilket gör det problematiskt med resande och karantän och såna saker, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.


LÄS MERSkadesmäll direkt i Djurgården – men Grewe inleder säsongen i SHL


Djurgården har haft skador och sjukdomar under försäsonge och i SHL-starten, vilket banat väg för Albin Grewe som har en assist på åtta matcher. I genomsnitt spelar han drygt nio minuter per SHL-match.


– Albin har vår välsignelse att vara här och spela till dess att den kommer igång. Om den kommer igång vet ingen i dagsläget. Spelarna tränar och utvecklas under tiden i Djurgården så länge deras tilltänkta ligor och verksamheter inte är igång på andra sidan Atlanten, säger Joakim Eriksson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!