Timråtränaren efter andra raka 4–0-segern: "En av våra bästa"

(16127) Fredrik Andersson

Publicerad: 1 november 2020

TIMRÅ. Utan några större problem kunde Timrå avfärda Almtuna med 4–0 på hemmaplan.
Då var det muntra miner i hemmalägret efteråt.
– Den här matchen är över 60 minuter en av våra bästa, säger tränaren Fredrik Andersson till HockeyNews.se.

UNIBET - ligans huvudpartner

Det blev i slutändan aldrig särskilt spännande i matchen mellan Timrå och Almtuna.

Hemmalaget tog ledningen redan efter 33 sekunder när Per Svensson hittade rätt med ett skott från backplats och därifrån var det Timrås match under i stort sett resterande 58 och en halv minut.

Almtuna, som efter två perioder stod noterade för endast sju skott på mål, tilläts ta över en del av spelet i tredje perioden och skapade ett par farliga lägen – bara för att få se sig motade av Adam Ohre som gjorde sin andra match för säsongen.

Och för andra matchen i rad kunde Timrå vinna med 4–0.

– Det är en jättesvår match för Adam att stå. De hade sju skott på två perioder, men det var någon två mot etta i början och i sista stiger han fram och visar vilken bra målvakt han är och att vi har ett riktigt bra målvaktspar, säger Fredrik Andersson och fortsätter:

– Jätteroligt att han får visa hemmapubliken också, han har mest spelat på bortaplan det senaste året. Jag är jättenöjd med honom och försvarsspelet i stort.

Adam Ohre höll nollan i Timråkassen. Foto: Bildbyrån

I de två första perioderna parkerade Timrå under långa stunder i offensiv zon och hade bud på klart fler än de fyra mål som trillade in bakom Erik Hanses i Almtunamålet.

Den tredje och sista perioden blev något av det mer avslagna då Timrå hade en fyramålsledning att gå på och gick ned i tempo.

– Jag tycker att vi har bra kontroll från minut ett egentligen. Vi åker på någon kontring inledningsvis som vi rättar till rätt så snabbt och sedan när vi gör 1–0 så kontrollerar vi matchen i 60 minuter. Jag tycker att vi är lite slarviga i tredje perioden när vi går ned i pucktempo och då får vi spela lite mer försvarsspel, men det gör vi bra, säger Andersson.

Timråtränaren hittade även glädjeämnen i spelet utan puck.

– Jag tycker att det är fantastiskt kul att se, även om man tycker att tredje perioden är dålig så offrar vi oss och täcker fem skott när vi leder med 4–0 och det är fem-sex-sju minuter kvar. Det visar på bra karaktär, så då tar man med sig det som är riktigt bra, säger han.

Och offensivt fortsatte det att kugga i på alla cylindrar.

Jonathan Dahlén gjorde ytterligare tre poäng och Isac Lundeström gjorde mål för tredje matchen i rad, bland annat.

Därutöver skapade alla fyra kedjor lägen för att fylla på målkontot ytterligare ett par gånger.

– Man ser skickligheten på många av våra spelare, vi spelar ett bra anfallsspel med högt pucktempo och de har det rätt så roligt därute emellanåt. Jag har inget att klaga på i den här matchen, säger Fredrik Andersson.