HockeyNews
PLUS

Spaningar från Timrå–Almtuna: "Riktigt imponerande av Timrå"

(16126) Timrå jubel
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 1 november 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Det blev aldrig riktigt någon match i NHC Arena när Timrå tog emot Almtuna. 
Hemmalaget kom ut och gjorde lite som man ville och vann komfortabelt med 4–0.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Släkten är värst
Banden mellan Timrå och Almtuna är många. Timråspelarna Albin Carlson, Jonathan Carlsson, Jakob Ragnarsson, Per Svensson, Sebastian Hartmann, Albin Lundin och Jens Lööke har alla spelat i Almtuna. Almtunaspelarna Emil Berglund, Tobias Liljendahl, Martin Mellberg och Carl Åsell har alla spelat i Timrå någon gång under karriären. Då var det såklart Almtunas förre lagkapten Per Svensson som inledde målskyttet bara 33 sekunder in i matchen med sitt första mål för säsongen, framspelad av Sebastian Hartmann.

Imponerande insats
Timrå tog ledningen redan efter 33 sekunder och matchens första byte satte tonen för hela matchen. Timrå kom ut med hög fart, bra forechecking och fick Almtuna dit de ville i alla delar av spelet. Offensivt var man tunga och hade bra rörelse, i försvaret lät man inte Almtuna komma till nästan några lägen alls under de två första perioderna. Almtuna gjorde långt ifrån sin bästa insats denna säsong, mycket tack vare Timrås spel. En riktigt stark insats av hemmalaget.

Senast i raden av spelare att byta sida
Daniel Wessner gjorde det för ett par år sedan, Olov Lundqvist kom upp i allsvenskan under förra säsongen och under söndagseftermiddagen var det Stefan Johanssons tur. Den tidigare AIK och Södertäljespelaren, som gjorde 33 matcher i allsvenskan så sent som säsongen 2019–20, har avancerat snabbt på domarstegen och gjorde debut som huvuddomare i Hockeyallsvenskan utan att göra bort sig.


Publikökningen märktes
Söndagens match var den första med över 50 personer på läktarna denna säsong i NHC Arena och även om det är en bra bit kvar till normala åskådarantal och det tryck det för med sig så var det ändå en markant skillnad när de väl slöt upp i taktfasta applåder. Att säga att publiken varit saknad är ju ingen nyhet och förhoppningsvis kan det fortsätta vara i alla fall 300 på läktarna även i fortsättningen. 

Sidledsförflyttning av högsta klass i otacksam roll
Adam Ohre fick chansen i Timråmålet för andra gången denna säsong, och under söndagen kunde Timrå knappast önskat mer av sin andremålvakt. I de två första perioderna hade han knappt något att göra men när Almtuna fick tag i mer av spelet i den tredje klev han fram stort ett par gånger om för att bibehålla sin nolla. Inte minst med en sidledsförflyttning av högsta klass med drygt fyra minuter kvar att spela när han motade Jesper Norbäck.

Timrå IK–Almtuna IS 4–0 (2–0, 2–0, 0–0)
Mål, TIK: Per Svensson, Erik Walli-Walterholm, Jonathan Dahlén, Isac Lundeström

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)