HockeyNews
PLUS

Luleå drabbat av covid-19 – matcherna mot Rögle skjuts upp

(16044) Luleå/covid-19
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 29 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Luleå har ett bekräftat fall av covid-19 i laget. Man saknar åtta spelare plus huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund borta i toppmötet med serieledande Rögle.

Det gör att SHL på torsdagen tog beslut om att skjuta upp matchen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Luleå har låtit testa fyra spelare plus huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund för att undersöka om de har blivit smittade av covid-19.


– Vi har fått ett positivt provsvar. Vi kommer inte att gå ut med vem det är för det är medicinsk sekretess, det får personen själv göra i så fall, säger vice general managern Ulf Engman till HockeyNews.se.


– Han mår bra och känner sig i stort sett frisk, så det är ingen fara så, och har varit isolerad sedan i måndags.


Luleå har vidtagit försiktighetsåtgärder under den pågående coronapandemin då fyra spelare i laget blivit förkylda. Backarna Victor Berglund och Daniel Sondell samt forwardsduon Carl Mattsson och Niklas Olausson har testats för covid-19 liksom huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund.


– Vi väntar på fyra svar till så det är bara att verkligen hoppas att det är isolerat, men riskerna ökar när en visar sig vara smittad. En av de fyra hade antikroppar sedan tidigare, säger Ulf Engman.


Det oklara läget i Luleås trupp gör att SHL på torsdagen tog beslut om att skjuta upp både dagens match och lördagens möte i Luleå där lagen skulle spela mot varandra igen.


– Det är den samlade medicinska bedömningen av Luleå och Rögles medicinska team som står till grund för beslutet. Luleå har bekräftade covid-fall inom laget och misstanke om ytterligare fall, därmed skjuts deras två återstående matcher innan uppehållet fram, säger Johan Hemlin, som är SHL:s sportchef och vice vd, till SHL.se .


Det hade blivit många luckor att fylla i det Luleå som skulle möta serieledande Rögle i Ängelholm på torsdagskvällen. Norrbottningarna har skador på JVM-aktuelle målvakten Jesper Wallstedt, backen Eddie Larsson och forwarden Petter Emanuelsson. 


Dessutom skulle centern Jack Connolly vara borta av privata skäl.


LÄS MERNio man borta i Luleå – huvudtränaren missar toppmatchen


Tanken var också att ge KB65-fostrade Andreas Nilsson, 18, chans till SHL-debut i en ren juniorkedja.


– Andreas Nilsson kommer att vara center i en kedja med honom, Radek Muzik och Oscar Tellström. Det blir spännande att se, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


SHL-debuten för Luleåjunioren Andreas Nilsson blir uppskjuten. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån.


Andreas Nilsson har varit ombytt i en SHL-match tidigare, men han har inte fått någon istid ännu.


– Han går på vårt hockeygymnasium och är en duktig tvåvägscenter. Han tar ett stort ansvar i spelet i juniorlaget, både i spelet defensivt och offensivt, berättar Ulf Engman.


LÄS MERLuleåchefen hoppas att Karjalaturneringen ställs in: "Känns så där"


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)