Nio man borta i Luleå – huvudtränaren missar toppmatchen


28 oktober 2020

Luleå kommer att sakna inte mindre än åtta spelare i toppmötet med Rögle i Ängelholm.

Inte heller huvudcoachen Thomas ”Bulan” Berglund på grund av feber.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Hela åtta Luleåspelare missar toppmatchen mot Rögle i Ängelholm på torsdagen. Fyra spelare är skadade och fyra spelare har drabbats av en förkylning.


– Det är lite blandat. Vi fick tillbaka Pontus (Själin) som vi känner nästan drog igång det här med förkylningen och där har vi fått provsvaret att det inte var covid, så vi hoppas att det inte är det, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Luleåspelarna har blivit coronatestade för att utesluta att en smitta har letat sig in i laget.


– Men vi vet inte, därför törs vi inte chansa. Det tråkiga är ju att alla av de som vi nu lämnar hemma på grund av förkylning hade kunnat spela. De är inte speciellt sjuka, men nu är det som det är i år. Det gäller att ta det säkra före det osäkra. Nu har vi testat oss, men inte fått svar än.


Så hur många lämnar ni hemma?


– Totalt kommer vi att ha åtta borta. Jesper Wallstedt (J20-landslagsmålvakten) fick två puckar i huvudet på träningen igår så det är eventuellt hjärnskakning på honom. Han skulle till läkaren idag. Men det talar för det. Eddie Larsson och Petter Emanuelsson är borta sedan tidigare, säger Ulf Engman.


LÄS MEREn skyttekung i Frölunda och Luleå – och de blir ostoppbara


Enligt uppgift till HockeyNews.se är de krassliga spelarna i Luleå backarna Victor Berglund och Daniel Sondell samt forwardsen Carl Mattsson och Niklas Olausson.


Niklas Olausson är en av spelarna i Luleå som är förkyld och som coronatestas. Foto: Bildbyrån.


Och huvudcoachen Thomas ”Bulan” Berglund.


– Han har haft lite feber. Han kommer inte att följa med. (Roger) Kyrö och (Henrik) Stridh kör, säger Ulf Engman vars Luleå kommer att ledas av de båda assisterande coacherna mot Rögle.


– Jack Connolly är borta av privata skäl. Han tränar på fredag och spelar på lördag, förklarar Ulf Engman.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.