HockeyNews
PLUS

Berggren om succéstarten och landslagsplatsen: ”Förut spelade jag mer på utsidan”

(9377) Jonatan Berggren
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 27 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

En succéartad säsongstart har belönats med en plats i Tre Kronor.
Nu berättar Skellefteålöftet Jonatan Berggren om framgångsformeln under hösten.
– Den största skillnaden är väl att jag jobbar på att ta pucken till mål. Förut spelade jag lite mer på utsidan, säger Berggren till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Efter en succéartad inledning på SHL-säsongen blev Skellefteås talangfulle forward Jonatan Berggren uttagen till Tre Kronor under måndagen. 20-åringen, som stått för 16 poäng på 10 matcher, ser fram emot att få representera A-landslaget för första gången. 


– Det är otroligt roligt att få jag får chansen med de stora killarna. Jag ser verkligen fram emot det, säger han när HockeyNews.se når honom. 


Vad är det som gjort att du spelat till dig en plats i truppen?


– Jag vet inte exakt. Jag spelar mycket som jag gjorde förra säsongen. Skillnaden är väl att puckarna gått stolpe in snarare än stolpe ut. Det är tillfälligheter att pucken går in nu. Jag har alltid varit en offensiv spelare, så det är kul att få utdelning.


Har du jobbat på något speciellt i ditt spel för att få studsarna med dig?


– Den största skillnaden är väl att jag jobbar på att ta pucken till mål. Förut spelade jag lite mer på utsidan. Nu driver jag mer på mål än tidigare. 


Har du haft någon kontakt med förbundsledningen under inledningen?


– Nja inte så. Det var (Markus) Åkerblom som ringde nu. Vi surrade en stund, inte om något speciellt, utan han bara gratulerade mig att jag kommit med. Jag ska inte ändra på så mycket i mitt spel, jag har kommit med för hur jag spelar i Skellefteå , så det ska jag fortsätta med, säger Berggren som var en av sju debutanter i truppen:


– Det är så klart roligt att det är fler unga spelare. Man vet vilka de flesta är. Man har stött på dem och spelat både med och mot dem, så det är ju roligare det än att vara helt ensam som ung.


Jonatan Berggren ser fram emot landslagschansen. Foto: Bildbyrån

Skellefteå går in i en tät matchperiod inför uppehållet. Tre matcher på fem dagar ska avverkas och efter den snöpliga förlusten mot Rögle i lördags finns det saker att förbättra. 


– Vi var inte påkopplade i försvaret som vi brukar vara. Nästan alla mål vi släppte in ska vi kunna förhindra, men vi lämnade "Gurra" (målvakten Gustaf Lindvall) i sticket. Offensivt för vi spelet och hade vi bara vara lite mer noggrannare i försvarszon hade vi vunnit den matchen. 


Han fortsätter:


– Det är tre viktiga matcher som kommer nu. Det viktiga är att få en bra avslutning till uppehållet, så att vi har ett skönt flow under den lediga veckan. Det är otroligt viktiga matcher. 


Först ut under tisdagen väntar Malmö – ett lag som haft det tufft i början och som placerar sig sist i SHL. 


Vad vet du om dem?


– Nej, inget speciellt. De har gått lite trögt här i början, men det är alltid tufft att spela mot Malmö på bortaplan, så vi måste vara hundra procent imorgon. 

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)