HockeyNews
PLUS

Matchboll Stockholm Nord efter dramatik: "Kunnat gå hur som helst"

(15967) Stockholm Nord
Bildbyrån

Publicerad: 24 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Första mötet i bäst av tre-serien mellan Stockholm Nord och Syd bjöd på underhållning och dramatik. 
Laget från norra sidan tappade ledningen i sista perioden, men lyckades jobba sig tillbaka och avgöra sent. 
– Det är klart att det är skönt att gå upp till 1–0 i matcher, säger Nords tränare Johan Olsson till HockeyNews.se.

Under lördagen spelades den första matchen mellan Stockholm Nord och Stockholm Syd i minikvalet till TV-puckens slutspel. 

Och efter ungdomshockey i sitt esse där det svängde både spel– och resultatmässigt, lyckades Stockholm Nord dra det längsta strået med ett sent avgörande.

– Det är klart att det är skönt att gå vinnande ur det och gå upp till 1–0 i matcher. Det hade kunnat gå precis hur som helst, säger Nords tränare Johan Olsson. 

Det var Stockholm Nord som hade spelet i stora delar av första perioden. De tog också tidigt ledningen efter en fin soloprestation av Ivan Spångberg innan de även fick in 2–0. 

– Jag tycker att vi hade bra energi och bra intensitet de första 13 minuterna av matchen. Då tycker jag att vi är det starkare laget, men de jobbar sig in bra, säger Olsson.

LÄS MER: Stockholm Syds sikte inställt på slutspel: "Kommer ge allt" 

En sen utvisning bäddade nämligen för en reducering av Syd. Och ytterligare en utvisning i början av den andra och sista perioden skulle straffa sig.

Stockholm Syd kvitterade och lyckades senare ta ledningen när Melvin Wersäll tog tillvara på en felpassning och hängde dit sitt andra mål för dagen. 

– Det var ändå relativt lång tid kvar, så vi sa det i båset att vi måste fortsätta göra det vi har pratat om. Det fanns ingen anledning att stressa upp sig utan fortsätta jobba i lugn och ro, säger Johan Olsson.

Och snacket fick effekt. De hittade tillbaka till sin hårda forechecking med mycket skridskoåkning och snabba puckförflyttningar och fick in 3–3-pucken.

LÄS MERAnrika traditionen slopas – inga individuella priser delas ut under TV-pucken 

Nord hade också två fina chanser med knappt fem minuter kvar men fick inte in pucken – förrän klockan stod på 18:44. Eric Bürger fick pucken på blålinjen och drog iväg ett dragskott som Patrik Kastbom lyckades styra in till 4–3. Och glädjen var stor i Nord-laget som lyckades bärga segern.

– Det är klart att det hade varit skönt att slippa stå med 200 i puls sista tre-fyra minuterna, men det var en jämn match och ingenting är klart än.

Laget behöver fortfarande vinna ytterligare en match för att få representera Stockholm i Umeå nästa helg. Den första chansen får de redan imorgon klockan 10. 

– Syd är ett jättebra lag, så det kommer bli tufft imorgon. De kommer säkert komma tillbaka jättetaggade. 

Finns det risk att era spelare slappnar av lite för mycket nu?

– Nej det tror jag inte. Det hade varit en annan sak om man vunnit med större siffror idag, men nu var det kniven mot strupen. Grabbarna var rätt nervösa innan matchen, men nu vet de vad de ska göra imorgon och hålla sig till det vi har pratat om, avslutar Johan Olsson.

Stockholm Nord – Stockholm Syd 4–3 (2–1, 2–2)
Mål, Nord:
Ivan Spångberg, Vilmer Alriksson, Felix Nilsson, Patrik Kastbom
Mål, Syd: Melvin Wersäll 2, Max Norlander

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)