HockeyNews
PLUS

Anrika traditionen slopas – inga individuella priser delas ut under TV-pucken

(15887) TV-pucken
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 20 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Många är spelarna som utsetts till TV-puckens bäste forward, back och målvakt.
Nu blir det inga fler individuella prisutdelningar i turneringen meddelar Svenska Ishockeyförbundet.
– Att tilldelas priset är inte längre enbart positivt då vi vet att unga spelare idag upplever en hög stress och press, säger Anders Lundberg, spelarutvecklingsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet, till förbundets hemsida .

I många år har priser till bäste back, forward, målvakt och turneringens mest värdefulle spelare delats ut efter TV-pucksfinalen avgjorts.

De tiderna är det nu slut på.

Under tisdagen meddelade nämligen Svenska ishockeyförbundet att man från och med årets slutspel i Umeå inte längre kommer att dela ut några individuella priser.

– Anledningen till att vi nu tar bort de individuella priserna är för att det som från början var en uppskattning för en väl genomförd turnering vuxit till något större. Att tilldelas priset är inte längre enbart positivt då vi vet att unga spelare idag upplever en hög stress och press. Spelarnas psykiska välmående är en viktig fråga för oss att lyfta och jobba för på olika sätt, säger Anders Lundberg, spelarutvecklingsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Att slopa de individuella priserna är en del i att minska stressen och pressen på de unga spelarna där många upplever det som ett krav att spela TV-pucken för att få en framgångsrik karriär.

– TV-pucken är en fantastisk turnering för spelarna som får möjligheten att delta. Med det sagt så ska man vara försiktig med att göra analyser av vad just turneringen betyder för spelarnas framtida karriärer. Var fjärde elev som går på någon av våra certifierade elithockeygymnasier har exempelvis inte spelat TV-pucken, säger Anders Lundberg.

Årets TV-pucksslutspel avgörs i Umeå under månadsskiftet oktober-november.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!