HockeyNews
PLUS

Ett Stockholmslag i TV-pucken – så tas det ut: "Bäst av tre"

(15848) Stockholm-TV-pucken
Bildbyrån

Publicerad: 17 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Stockholm Nord mot Stockholm Syd i bäst av tre matcher.
Så ska Stockholms lag till TV-puckens tas ut.
– Om det här är bra eller inte vet jag inte men det är ett speciellt år och då får man rätta sig efter det och göra det bästa utav det, säger Stockholm Nords tränare Johan Olsson till HockeyNews.se.

Ett vanligt TV-pucksår brukar Stockholm kunna stoltsera med två lag i turneringen.

Men 2020 är inget vanligt år och när Svenska ishockeyförbundet meddelade att man tagit fram åtta lag till slutspelet i Umeå med hjälp av en ranking över de tio senaste årens resultat meddelade man också att Stockholm endast har ett lag med i slutspelet.

Nu återstår bara frågan: vilka ska representera Stockholm?

En fråga som kommer få ett svar nästa helg.

Då ställs nämligen Stockholm Nord mot Stockholm Syd i en matchserie i bäst av tre där vinnarna får äran att representera Stockholm i TV-pucken.

– Det är inte optimalt för någon, det är det inte men man får göra det bästa av situationen och rätta sig efter det som är. Vi har i alla fall en chans. Det är tråkigt för de som inte får en chans. Det finns de distrikt som har jättebra lag som inte får vara med på grund av en ranking, så det är tuffare för dem. Vi har i alla fall chansen och allt i våra egna händer, säger Johan Olsson, tränare för Stockholm Nord.

Hugo Alnefelt höll nollan när Nord och Syd möttes i finalen för fyra år sedan. Foto: Bildbyrån

Det hör inte till ovanligheterna att se båda Stockholmslagen ta framskjutna placeringar i TV-pucken och så sent som 2016 möttes lagen i final, en final där Nord vann med 4–0.

– Tittar man efter rankingen som varit så skulle kanske båda lagen varit där men jag förstår också att det nog skulle sticka i ögonen om Stockholm har två lag med när andra distrikt inte får något lag med, så då får man köpa det. Sedan tycker jag att det är en bra grej att köra bäst av tre, även om det är väldigt små marginaler, säger Olsson.

Har det varit tal om något annat upplägg än att ni ska möta varandra?

– Jag har inte hört något, men jag tror inte det. Det hade varit väldigt svårt. Jag tycker att han är bra och Oskar (Öberg, tränare Stockholm Syd) tycker att hans kille är bra. Ska man ta tio spelare var, det kanske inte blir rätt heller. Om det här är bra eller inte vet jag inte men det är ett speciellt år och då får man rätta sig efter det och göra det bästa utav det.

LÄS MER: Tävlingschefen om TV-pucksbeslutet: "Extremt svår uppgift"

Tidigare i höstas ställdes de olika kvalspelen till TV-pucken in och förberedelserna på isen har lyst med sin frånvaro då lagen inte kunnat träffats och träna ihop. Johan Olsson berättar att man tre helger i rad tog ut en trupp för att kunna samlas, men varje gång kom beslut som gjorde att man inte fick träffas.

Med andra ord blir det två lag som kliver in till matchserien utan att vara särskilt samspelta. 

– Det blir pang på. Vi kommer ha en träning på morgonen där men det blir mest att isvärmning och lite sådant, och något för att enkelt spela ihop kedjorna men mer går inte då Syd är i samma hall och tränar efter oss så det går inte att göra så många taktiska drag eller träna powerplay, tekningsvarianter etcetera för de står ju på läktaren, säger han.

Hur har killarna tagit emot det här upplägget?

– De flesta är glada över att det blir något alls. Det här betyder inte att de blir hockeyproffs men det är en del i deras resa som de sett fram emot och skulle det inte ha blivit någonting alls hade det varit jättetråkigt, så de jag pratat med tycker att det är jättekul att det blir något.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)