Bobby Nardella kan få nyckelroll i Djurgårdens powerplay i debuten


15 oktober

STOCKHOLM. Först ett snack med Axel Jonsson Fjällby. Sedan ett första träningspass med sina nya lagkamrater.

Och ikväll kan Bobby Nardella bli inkastad i ett powerplay med Dick Axelsson och gänget – i sin SHL-debut.

– Alla spelarna här är mycket skickliga och väldigt smarta så förhoppningsvis kan jag bidra på alla sätt och vis, säger Nardella till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


NHL-klubben Washington lånar ut den 24-årige backen Bobby Nardella till Djurgården hela den här säsongen. En privat finansiär uppges betala den spelskicklige amerikanens lön fram till våren 2021.


Den här veckan fick AHL-backen Bobby Nardella sitt svenska arbetstillstånd och satte sig på planet från Chicago till Stockholm via Köpenhamn.


– Resan var bra, inga problem alls. Åtta-nio timmar allt som allt. Planet var ganska tomt också så jag hade mycket plats. Jag hade lite jetlag när jag kom (i tisdags), men känner mig mycket bättre nu, säger Nardella till HockeyNews.se.Under onsdagen tränade han på is med sina nya lagkamrater för första gången. Lagkaptenen Jacob Josefson gjorde honom sällskap i spelarkorridoren och ut på isen på Hovet.


Där gick det som vanligt undan när Djurgården tränade.


– Det var riktigt bra. Högt tempo. Jag ser att alla är väldigt bra och har mycket fart och skicklighet, berömmer Nardella.


Det är över ett halvår sedan han spelade matcher med Washingtons farmarlag Hershey. Under den pågående coronapandemin har han varit hemma i Chicagoområdet. På den korta tid som han har varit i Stockholm har han märkt en stor skillnad i hur USA och Sverige genomlever pandemin.


– Det är väldigt stor skillnad mot här. Alla bär munskydd. Det är betydligt färre människor ute och det är ganska hårda regler på restaurangerna så det är ganska skönt att ha det lite normalt här, säger Nardella.


LÄS MERDjurgårdschefen: "Krasst borde vi göra oss av med hälften av spelarna"


USA har varit väldigt hårt drabbat under pandemin med över 200 000 människor avlidna.


– Jag tror att det fortfarande är många smittfall och de försöker få kontroll över det. Det är skönt att vara här, säger han med eftertryck.


Bobby Nardella tillbringade fyra år Notre Dame-universitet och fick via collegehockeyn chansen att skriva NHL-kontrakt. Senaste säsongen i AHL med Hershey producerade han 31 poäng (4 mål, 27 assist) och visade prov på sin spelskicklighet. Djurgårdens coach Robert Ohlsson kallar Nardella för en korsning mellan Olle Alsing och Jesper Sellgren.


– Det är överlag en bra möjlighet för mig att utvecklas som spelare, att komma till det här stället och till den här ligan blir bra för mig. Alla spelarna här är mycket skickliga och väldigt smarta så förhoppningsvis kan jag bidra på alla sätt och vis, säger han.


LÄS MERNardella klar för debut i Djurgården: "Bra att få ökad konkurrens"


En liten koppling till Djurgården har Bobby Nardella.


– Ja, jag pratade med Axel Jonsson Fjällby som jag spelade med i Hershey förra säsongen. Han har berättat mycket om det här och hur mycket han älskade att spela här. Det finns en coach, Anders Sörensen från Sverige, som jag spelade för när jag var liten och jag pratade med honom också. Jag har inte hört något annat än bra saker.


Bobby Nardella, eller Robert Nardella III, som han heter, kommer från en hockeyfamilj i USA.


– Min pappa (Bob) spelade under en lång tid och alla mina farbröder spelade och några kusiner. Jag spelade hockey mer eller mindre direkt efter det att jag föddes, haha. Pappa har spelat i ett par VM och var med i två OS, för Italien. Han spelade 1998 och 2006 i Turin, där Sverige vann.Under onsdagsträningen fick Bobby Nardella träna i powerplayenheten med Dick Axelsson, Sebastian Strandberg, Niclas Bergfors och Manuel Ågren. Nardella kan styra spelet från blålinjen genom sin rörlighet och pucksäkerhet.


– Vi får se hur det blir. Jag tror att de matchar in mig lite försiktigt, men ja, vad de än bestämmer att jag ska göra så är jag villig att göra det, säger Nardella.


LÄS MERDIF-kaptenen ifrågasätter bedömningsnivån: "Lite förvirrad"


– Jag vill verkligen utvecklas som spelare och så finns det ju förstås mycket att upptäcka i en stad som Stockholm. Jag har aldrig varit här förut så jag ska försöka lära mig så mycket jag kan och ta in upplevelsen som helhet.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons