HockeyNews
PLUS

NHL-centern på plats i Timrå i väntan på utlåning: "Otroligt spännande"

(15728) Isac Lundeström
HockeyNews.se/Bildbyrån (montage)

Publicerad: 8 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Det har pratats om det i några dagar men är inte helt klart än.
Under torsdagen fanns dock Isac Lundeström med och tränade med Timrå i väntan på att alla papper ska bli klara för utlåningen från Anaheim.
– Jag har bara hört gott om Timrå och förhoppningsvis blir allt klart snart, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

När Timrå besegrade BIK Karlskoga gjorde Jesper Boqvist debut, eller återkomst om man så vill, i Timråtröjan efter att han lånats ut från New Jersey Devils organisation.

Och under torsdagen blev det tydligt att klubben närmar sig ett till lån från NHL.

Det då Isac Lundeström fanns på plats och tränade med laget.

I nuläget är utlåningen inte helt klar, men det är nära.

– Det är kul att få vara här och hålla igång lite. Det var varit väldigt mycket i gymmet så det är skönt att få komma ut på allvar. Jag har inte alls kört så mycket på is, mest hemma i Malmberget med division 2-laget, säger Lundeström efter träningen.

Det blev 15 matcher i NHL under förra säsongen för Lundeström. Foto: Bildbyrån

Kanske finns han till och med i laguppställningen när Timrå välkomnar Västerås till NHC arena på måndag.

– Jag har bara hört gott om Timrå och förhoppningsvis blir allt klart snart. De har alltid varit ett topplag i allsvenskan och varit bra i SHL i sina bästa dagar så det känns otroligt spännande att förhoppningsvis få spela här, säger han.

Någon tidigare koppling till Timrå har han egentligen inte utöver att han var lagkamrat med just Jesper Boqvist under JVM säsongen 2017–18, även om han stött på ett par Timråprodukter tidigare i karriären.

– (Filip) Hållander kom ju härifrån upp till Luleå som man lärt känna via landslaget och så (Henrik) Stridh som är väldigt tokig i Timrå. Jag har inte sett han så mycket i sommar men han kollade mycket under resorna i Luleå och följde Timrå med hjärtat, säger han.

LÄS MER: Dahlén om milstolpen och förbättringspotentialen: "Mycket att jobba på" 

Förra säsongen var Lundeströms första hela i Nordamerika efter att han under säsongen 2018–19 inlett säsongen i USA innan han lånades ut till Luleå efter JVM.

På 15 matcher i NHL blev det fyra assistpoäng för Anaheim medan han noterades för 21 poäng på 43 AHL-matcher den gångna säsongen.

– Det är skönt att ha gjort ett år där borta och ha det klart. Det är nytt att flytta dit och bo själv, nytt språk och hela den biten men de har tagit hand om mig väl och jag tror att svenskar är rätt poppis där borta så de hjälper till ganska bra, säger han.

Vad har du utvecklats i som spelare under det senaste året?

– Jag har haft mycket fokus på anfallsspelet, det känns som att jag har mycket mer i mig framåt annars är jag ganska stabil bakåt och försöker vara smart där ute men det känns som att jag har lite till i mig att ge i det offensiva spelet.

Och det är stor skillnad på spelet som center i SHL jämfört med framförallt AHL menar 20-årige Lundeström.

– Det är klart att det blir annat, speciellt i AHL där det går otroligt snabbt, jag skulle säga att det går snabbare i NHL, där man tok kör lite. Och sedan är det ju mindre rink och det känner man av ganska fort. Här hemma i Sverige, i alla fall i SHL, så är det lite mer tid med pucken. Att gå lite rakare på mål är något man lärt sig där borta så förhoppningsvis kan man utnyttja det, säger han.


Samtidigt har det långa uppehållet på grund av coronapandemin gett honom tid att utveckla den fysiska biten.

– Det är som det är här i världen, den är tråkigt men det är viktigt att ta hand om hälsan och kroppar. Det har varit tufft och jobbigt men otroligt nyttigt att få ha haft så mycket tid till att utvecklas på alla möjliga plan, säger han och fortsätter:

– Förhoppningsvis har man blivit starkare i överkroppen, och har lagt fokus på det överlag och att få lite snabbhet i mig så får man se i vinter om det gett resultat.

LÄS MER: NHL-lånet om debutsäsongen och att återvända till Timrå: "Jävligt skoj" 

Exakt när debuten för Timrå sker är alltså i nuläget oklart.

Något som däremot är klart är vad han vill bidra med till laget när han väl får spela.

– Framförallt vara en spelare de kan lita på. Jag gillar att ha mycket puck, att fördela och göra mina lagkompisar bättre och kommer göra ett hårt jobb och sköta den defensiva biten, säger han.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)