HockeyNews
PLUS

HockeyNews.se träffar Lucas Raymond: "Det här kommer jag aldrig glömma"

(15712) Lucas Raymond
John Falck/HockeyNews.se

Publicerad: 7 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Lucas Raymond är nu den högst draftade Frölundaspelaren någonsin efter Rasmus Dahlin.

HockeyNews.se har träffat Raymond under onsdagsförmiddagen och pratat om känslorna efter nattens upplevelse, samtalet från Steve Yzerman och hur han ser på sin framtid i Detroit Red Wings.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Raymond till HockeyNews.se.


Lucas Raymond satt spänd av förväntan hemma i soffan tillsammans med familj och vänner och behövde inte vänta länge på att få höra sitt namn läsas upp i den virtuella NHL-draften 2020.

Detroit Red Wings hade fjärdevalet i draften och när det var klubbens tur klev Kris Draper in framför kameran och la beslag på rättigheterna till Frölundatalangen.

– En dröm som går i uppfyllelse. Att få ha den upplevelsen med familj och nära var enormt häftigt och något jag aldrig kommer att glömma, säger Lucas Raymond till HockeyNews.se.

– Jag var hemma med min familj och agent Peter (Werner). Det blev rätt nervöst till slut men extremt roligt.

Det blev sedan en hektisk natt med många samtal – inte minst första snacket med klubbledegandaren och general managern Steve Yzerman.

– Jag försökte hålla telefonen hyfsat ledig för att Detroit skulle ringa. Det var mycket möten och liknande på kvällen och sen försökte jag hålla koll på alla övriga svenskar och på Alex (Holtz), säger Raymond.

– Jag pratade med Yzerman direkt efteråt och Kris Draper. Det var enormt häftigt. Dom berättade bara att dom var extremt glada att ha mig i organisationen, jag sa till dom att ni är nog inte lika glada som jag är.

Alexander Holtz valdes som nummer sju i draften och har nu sin framtid i New Jersey Devils.

– Sjukt kul och välförtjänt. Dom fick ett bra val där, vi är glada för varandras skull och har spelat med varandra länge och är bra vänner också så det är en speciell känsla också.

Se hela intervjun med Lucas Raymond i spelaren.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Alexander Holtz efter nattens draft


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)