HockeyNews
PLUS

SHL-profilernas önskemål av regeländringar: ”Misconduct – ta bort skiten"

(15396) Enkät regeländring
Bildbyrån

Publicerad: 17 september 2020

FacebookXWhatsApp

Vilken regel borde införas eller tas bort i SHL? HockeyNews.se lät 14 SHL-profiler svara på frågan. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Eric Martinsson, back, HV71

– Coach challenge som i NHL. Jag tycker det är vettigt, i vissa lägen känner man att man verkligen har rätt och då vill man kunna utnyttja det. Ibland har man fel också så klart men jag tycker det är ett bra sätt att avgöra beslut. Har man inte rätt försvinner timeouten och då drabbas man av det. Jag tycker att man borde ha den möjligheten. 


Sam Hallam, huvudtränare, Växjö

– Jag vet inte. Jag tycker att vi inför och ändrar på lite för ofta, så jag skulle säga att det vore bra om vi höll fast vid de regler vi har så att domare och spelare lär sig hitta rätt i de som finns. 

Broc Little, forward, Linköping

– Jag tycker att man borde införa att du ska få välja sida du ska teka på om du får powerplay. Tekningar är högst avgörande för centrarna i powerplay. Om du får ett powerplay tycker jag att du ska ha övertaget från start. 

Dick Axelsson, forward, Djurgården

– Jag var precis på väg att lägga på men nu gick jag igång ordentligt. Hur lång tid har du? Får jag bara välja en sak? Misconduct – ta bort skiten. 

Linus Klasen, forward, Luleå

– Jag skulle ta bort touch-icing och gå tillbaka till vanlig icing. Det är lite petigt när det gäller instoppade tröjor i byxorna också.. fokus på rätt saker kan jag tycka. 

Robin Kovacs, forward, Örebro

– Tillåta slagsmål. Tror fler hade fått respekt för saker och jag tror inte det hade blivit lika mycket hjärnskakningar i ligan.

Emil Sylvegård, forward, Malmö

– Att man skulle få fem minuter för slagsmål. Det är klart att de inte ska vara slagsmål hit och dit, men jag tror att tacklingar och sånt hade gått ner om man hade fått ha slagsmål, då vet man att det skulle finnas en annan respekt för en. Samtidigt hade man kunnat stå upp för sig själv eller sina lagkamrater. Jag tror att de största hockeyälskarna hade gillat det också – hockey blir ju bättre med känslor. 

Jonas Engström, forward, Oskarshamn

– Jag vill införa att man ska få sparka in pucken i mål. 

Michael Lindqvist, forward, Färjestad

– Vi borde få välja vilken sida tekningen ska hamna på i offensiv zon vid powerplay. Man har ofta en center som är bättre på ena sidan och det skulle innebära att man får starta med pucken oftare och förhoppningsvis fler mål i powerplay.

Leon Bristedt, forward, Rögle

– Jag skulle vilja införa att vi spelare får ge domarna utvisning. 

Björn Hellkvist, tränare, Leksand

– Att man inte får sparka pucken efter tekning skulle jag vilka ändra på.

Simon Bertilsson, back, Brynäs

–  Jag hade ändrat till fem minuter och inga matchstraff för slagsmål. Det skulle få bort en massa skit. Inte en chans att det hade bidragit till mer problem jämfört med alla fula smällar.

Lucas Raymond, forward, Frölunda

– Den hyfsat nya regeln, att om man skjuter ut pucken över plexit i anfallszon så blir det tekning i anfallszon, skulle jag vilja ta bort. 

Jonatan Berggren, forward, Skellefteå

–  Jag tycker att domarna är lite petiga med tandskydden och såna saker. Dom borde lägga lite mer fokus på att döma bättre. 

•••

LÄS OCKSÅ

Enkät del 1: Han blir poängkung i SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln