HockeyNews
PLUS

Klart: Står över Djurgårdens genrep – och forwarden missar SHL-starten

(15352) Anton Hedman/Alexander Holtz
Bildbyrån

Publicerad: 14 september 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Med mindre än två veckor kvar till Djurgårdens SHL-premiär hemma mot Frölunda står det klart att Anton Hedman missar SHL-starten.

Och forwarden Alexander Holtz tvingas stå över genrepet mot HV71 i Jönköping.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården har plågats av en hel del skador och sjukdomar på försäsongen, vilket gjort att det har varit svårt för tränarstaben att få kontinuitet i backpar och kedjor.


I genrepet mot HV71 på tisdagen kan inte forwarden Alexander Holtz, 18, spela.


– Han är lite förkyld och det blir ju så här nu när det är lite förkylningar, då får man stanna hemma. Det är det normala. Vi tar ju höjd på de där grejerna. Det var likadant förra veckan då vi hade Tobias Ekberg, Tom Nilsson och Kalle Östman ute lite, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Djurgården har fått både sin SHL-premiär borta mot Örebro den 19 september och den andra matchen, mot Leksand borta den 24 september, framflyttade till senare under säsongen.


Men för forwarden Anton Hedman blir det ändå inget spel i Djurgårdens premiär hemma mot Frölunda den 27 september. Hedman lider av en hjärnskakning, precis som långtidsskadade Mattias Guter.


– Nej, det är ju lång tid tror jag innan Anton är med oss. Han behöver få ihop livet först. Det är steg ett. Han känns inte på rätt väg än, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


Anton Hedman skadades på en av Djurgårdens träningar och har inte varit på is på flera veckor. Han rehabtränar och tar det väldigt försiktigt på grund av hjärnskakningen. Det är oklart hur stor del av säsongen som han kommer att missa.



Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson har börjat träna lätt på is efter sin armbågsoperation, men han fanns inte med på isträningen under måndagen och väntas vara tillbaka i spel först i månadsskiftet september/oktober.


LÄS MERJosefson tillbaka på isen – hjälps av det nya spelprogrammet


Efter mötet med HV71 på tisdagen har Djurgården tolv dagar till SHL-premiären mot Frölunda, men några fler träningsmatcher har inte lagts in på försäsongen.


– Nej, det blev ingen. Vi har HV planerad och vi hittade ingen bra matchup så vi försöker spela mycket fem mot fem på träningen. Vi gjorde likadant i går. Det är det vi kan göra för att hålla trycket.


Vad hoppas du få se mot HV71?


– Nu känns det lite kul att ha fått ihop lite kedjor och lite backpar. Vi har faktiskt fått den möjligheten även om Holtz föll ifrån, men annars är det jätteroligt. Vi vill se om vi kan utvärdera det här systemet med och utan puck, men även se om kedjor och backpar hittar sin kemi, säger Robert Ohlsson.


Fakta/Djurgårdens preliminära lag i genrepet mot HV71 på tisdagen


Målvakter: Mantas Armalis, Niklas Svedberg.


Backpar: Tobias Ekberg–Tom Nilsson, Jesper Pettersson–Marcus Högström, Simon Johansson–Robin Norell; Tobias Björnfot.


Kedjor: Niclas Bergfors–Sebastian Strandberg–Dick Axelsson, Manuel Ågren–Michael Haga–Linus Andersson, Oscar Bjerselius–Kalle Östman–William Eklund, Henrik Eriksson–Tom Wandell–Albin Grewe.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)