HockeyNews
PLUS

Forwardsduon ser ut att petas i Oskarshamns SHL-premiär: "Processen"

(15284) Markus Modigs/Gustaf Franzén
Bildbyrån

Publicerad: 10 september 2020

FacebookXWhatsApp

Med två veckor kvar till Oskarshamns SHL-premiär borta mot Brynäs ser Gustaf Franzén och Markus Modigs ut att bli de två forwards som petas från de fyra kedjorna.

Samtidigt kommer lugnande besked om skadade backen Nichlas Torp.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev bara elva SHL-matcher med Oskarshamn för Gustaf Franzén under förra säsongen. På grund av skada blev det inte en enda match efter den 17 oktober.


Nu är den snart 24-årige östgöten, som även har spelat SHL-hockey för HV71 och Örebro, på väg tillbaka och han har hunnit göra comeback under försäsongen.


Men det är en bra bit kvar till en ordinarie plats i Oskarshamn, förklarar nye huvudcoachen Martin Filander.


– Franzén är ju frisk, vilket är kul, och har kunnat köra. Men periodvis kommer han att ligga i träning för att fortsätta komma igång för att hålla på en tillräckligt hög nivå under en hel säsong. Det är processen, säger Filander till HockeyNews.se inför IKO:s genrep mot Rögle på fredagen.


LÄS MERUnge huvudtränaren redo att etablera Oskarshamn i finrummet


Gustaf Franzén kan komma att göra inhopp i början av säsongen beroende på hälsoläget i laget.


– Han kommer nog, beroende på hur friska vi är, vara lite in och ut och försöka bygga honom över tid. Han kanske ska vara som bäst mot slutet av säsongen när han har fått tid på sig och fått fart på kroppen fullt ut, säger Filander.


Gustaf Franzén gjorde sin senaste SHL-match i oktober förra året. Nu slåss han för att ta tillbaka en plats i laget. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån.


IKO-tränaren har en klar bild av hur de fyra kedjorna ser ut inför SHL-premiären borta mot Brynäs den 24 september. Filander har ändrat ganska lite på försäsongen.


Det innebär att även forwarden Markus Modigs står utanför premiärlagets fyra kedjor. 28-årige Modigs spelade i Hockeyettan med Vimmerby så sent som 2017/2018 och var med när Oskarshamn tog klivet upp i SHL 2018/2019.


Förra säsongen gjorde han åtta mål och totalt elva poäng på sina första 39 SHL-matcher och var med det sexa i den interna skytteligan.


– Han har jättefina egenskaper och hög kapacitet, men han har gått ganska snabbt genom divisionerna de sista åren. Och det är en viss grej att vara SHL-spelare två tre gånger i veckan i tävling. Det är i den processen han är, säger Martin Filander.


Filander fortsätter om Modigs:


– Jag tycker att han tar kliv hela tiden, så han är med och konkurrerar definitivt. Det är inte på något sätt hugget i sten att han är där han är. Han kommer att göra mycket nytta för oss, hoppas jag.


Martin Filander har tagit över som huvudtränare i Oskarshamn den här säsongen. Foto: Bildbyrån.


Oskarshamn har 14 forwards i sin trupp, plus den Västeråsfostrade junioren Albin Olofsson, 19, som bultar på porten till A-laget och var med i 3–2-förlusten borta mot HV71.


– Albin Olofsson gjorde det väldigt bra mot HV och hade två frilägen tror jag. Han är en skridskostark kille och eftersom vi har en relativt tunn trupp i förhållande till vad man kanske brukar ha så är det skönt att det finns någon där nere som kan vara med och bidra.


Oskarshamn saknar bara en skadad spelare för tillfället och det är backen Nichlas Torp, som får stå över fredagens genrep mot SHL-konkurrenten Rögle.


– Han är indisponibel, som vi säger. Men det är nog nån liten grej. Det ska inte vara nån fara för premiären i alla fall, säger Martin Filander.


***


Bra? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)