HockeyNews
PLUS

Förkylda backar i Djurgården – och nu är Josefson opererad: "Benbitar"

(15161) Jacob Josefson/Djurgården aug 2020
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 2 september 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Jacob Josefson har genomgått en operation och HockeyNews.se kan här berätta om vilken typ av skada det rör sig om.

Inför Skoda Trophy i Södertälje har två av de ordinarie Djurgårdsbackarna blivit förkylda och kommer inte att spela mot Brynäs.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgårdens skadeförföljde lagkapten Jacob Josefson, 29, har tvingats till ett ingrepp i armbågen med bara veckor kvar till SHL-premiären.


Operationen utfördes under onsdagen.


– Det är en gammal skada som har gäckat honom lite. Nu gick de in och tittade eftersom han inte riktigt fick ut armbågen. Det var lite benbitar som låg där i armbågen och han var tvungen att operera bort dem. Gamla krosskador, eller vad det är, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


LÄS MERDick Axelsson tillbaka i Djurgården – men oroligt för skadade Josefson


Jacob Josefson har spelat på försäsongen, men tvingas nu till vila och kan vara tillbaka i SHL i början av oktober.


– Om fyra veckor är han tillbaka. Jag räknar med att han får ta tio dagar nu så att det inte blir infektion. Sedan får man se hur snabbt det går, men säg fyra veckor-ish, spår Robert Ohlsson.


Josefson missade 22 av 52 matcher förra säsongen och bröt redan i början av oktober foten vilket ledde till en lång frånvaro.


Djurgårdens lagkapten har missat 34 av 104 SHL-matcher sedan återkomsten från NHL. På 70 SHL-matcher sedan 2018 har han gjort 51 poäng (17 mål, 34 assist). Om två av Djurgårdens SHL-matcher flyttas fram från september, dels premiären borta mot Örebro den 19 september, dels bortamatchen mot Leksand den 24 september, behöver Josefson bara missa en SHL-match.


En armbågsskada stoppar Djurgårdens Jacob Josefson från spel den närmaste månaden. Foto: Bildbyrån.


Men det förutsätter att han är tillbaka den 1 oktober hemma mot Malmö på Hovet.


– Han är imponerande oöm. Han går alltid in i närkamperna, tyvärr blir det mycket skador också. Ibland är det väl bra att välja närkamperna, men han gör ju inte det. Han går in, säger Robert Ohlsson.


Den tänkta förstakedjan med Manuel Ågren, Josefson och Alexander Holtz spricker och Djurgården har formerat sig annorlunda.


Djurgårdens Tobias Ekberg (bilden), och backkollegan Tom Nilsson, har blivit sjuka och spelar inte mot Brynäs i Skoda Trophy. Foto: Bildbyrån.


På backsidan saknades Tom Nilsson under tisdagsträningen och på onsdagen var inte heller Tobias Ekberg med.


– Det är ju lite så där nu när de är förkylda så blir det direkt att hålla sig undan och stanna hemma. Det är några i J20 likaså. Men de är inte med imorgon i alla fall så får vi se vad som händer framöver, säger Robert Ohlsson om förkylningen i Djurgården.


FAKTA/Så här såg Djurgårdens kedjor ut under tisdagens träning på Hovet


Dick Axelsson–Sebastian Strandberg–Niclas Bergfors

Linus Andersson–Michael Haga–Manuel Ågren

Alexander Holtz–Kalle Östman–William Eklund

Henrik Eriksson–Tom Wandell–Albin Grewe/Oscar Bjerselius


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)