HockeyNews
PLUS

Nya skador i Djurgården – och Dick Axelsson en av de coronasmittade

(15026) Jacob Josefson/Dick Axelsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 25 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens skadelista växer.

Lagkaptenen Jacob Josefson var en av nio spelare från A-truppen som missade tisdagsträningen.

– Det är lite väl många borta kanske om man vill gnugga ihop system och kedjor, så är det. Men vi kör med det vi har, säger huvudtränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

ANNONS

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


ANNONS

Skador stör Djurgården under försäsongen. Forwarden Anton Hedman har drabbats av en hjärnskakning och där tar man det försiktigt och det är oklart när han kan spela sin första match för säsongen.


Trion Jacob Josefson, Sebastian Strandberg och Michael Haga var inte med på Djurgårdens isträning under tisdagen.

ANNONS


– De är skadade hela högen. Ingen är sjuk, utan de är skadade. Det är väl Dick (Axelsson) som kommer den första september, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


ANNONS

Med andra ord har Djurgården sin förstecenter Josefson och sin andrecenter Strandberg på skadelistan. Både Sebastian Strandberg och Michael Haga tränade på is på tisdagsförmiddagen, men det var på egen hand.


– Strandberg och Haga kommer inte att medverka med laget den här veckan. Det är en trappstege. De är skadade och Josefson är skadad, säger Robert Ohlsson.

ANNONS


Vem är närmast till spel av dem?


ANNONS

– Det är nästa vecka och det är väl Dick som jag vet är hel av dem, och kanske Strandberg, säger Ohlsson.


Det innebär att Djurgården kommer att sakna en rad spelare till mötet med LHC i Linköping på torsdag. Niclas Bergfors har lämnat klartecken till spel efter sin tidigare skada. Marcus Högström tränar på is med övriga laget, men kommer att stå över LHC-matchen.

ANNONS



Enligt uppgift till HockeyNews.se ska Jacob Josefson känna sig för på is under onsdagen.


– Han blev skadad nu så vi får se helt enkelt. Jag vet inte hur pass det är så vi får se hur länge han är skadad. Det är en tidigare smäll, säger Robert Ohlsson.


Djurgården har också fyra spelare i Juniorkronorna och det är backarna Alex Brännstam och Ludvig Hedström samt forwardsduon William Eklund och Alexander Holtz.


– Vi har några borta på J20-landslaget, så det är en del andra J20-killar som inte har varit med så mycket i A-laget förut och de får prova på nu. Det är kul för dem. Ett stort steg, men ett roligt steg för dem att ta, säger Robert Ohlsson.


Djurgården saknade många ordinarie spelare på tisdagsträningen på Hovet. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.


Djurgården har förlorat med 10–1 mot Örebro och 3–1 mot Brynäs i sina första två träningsmatcher i augusti.


– Vi kommer att ta våra steg, vilket en försäsong är till för så att säga. Vi tog steg till förra matchen och nu blev det lite stökigt idag med några nya killar in igen här idag eftersom några försvann bort, men förhoppningsvis tar vi nya steg fram till på torsdag.


Enligt Aftonbladet har Jacob Josefson varit en av sex-sju Djurgårdsspelare som under våren drabbats av coronasmittan och blivit sjuk. Det har även Dick Axelsson, som ansluter till laget nästa vecka.


– Dick är klar med sin sjukdom. Han har haft covid så den är han klar med. Nu är det mer att få igång honom och i ”shape” och få in honom i en kedja, säger huvudcoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


LÄS MERHockeykarriären i fara för skadade Djurgårdsforwarden Mattias Guter


Sedan tidigare är forwarden Mattias Guter långtidsskadad och lider av sviterna efter hjärnskakningar.


Fakta/Djurgårdens skade- och frånvarolista


Backar: Alex Brännstam (J20-landslaget), Ludvig Hedström (J20-landslaget)


Forwards: Dick Axelsson (ansluter 1 september), William Eklund (J20-landslaget), Mattias Guter (långtidsskadad), Michael Haga (skadad), Anton Hedman (hjärnskakning), Alexander Holtz (J20-landslaget), Jacob Josefson (skadad), Sebastian Strandberg (skadad).


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln