HockeyNews
PLUS

Hockeykarriären i fara för skadade Djurgårdsforwarden Mattias Guter

(14918) Mattias Guter/DIF
Bildbyrån/Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 17 augusti 2020

STOCKHOLM. Hockeykarriären är i fara för Djurgårdsforwarden Mattias Guter.

Läkningen av skadan drar ut på tiden.

– Det är inte att räkna med Mattias inom en snar framtid, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Mattias Guter har inte spelat för Djurgården i SHL sedan i februari. Det är oklart om bortamötet med Skellefteå den 18 februari var hans sista hockeymatch.


Den 32-årige högerskytten dras med återkommande symptom efter en hjärnskakning och han har problem med en disk långt upp i ryggen, vilken också ställer till med bekymmer.


I slutet av maj var han och hälsade på sina lagkamrater i Djurgården ute på Bosön på Lidingö under försäsongsträningen. Han var då fåordig om sin skada som gör att han inte kan träna normalt .


– Guter försöker komma tillbaka till nummer ett: Livet. Man måste börja där, sedan får man ta det därifrån. Han måste få ordning på sitt huvud, så att säga, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.


Mattias Guter har problem med hjärnskakningssymptom och riskerar att ha spelat sin sista match för Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Förra säsongen spelade Mattias Guter 26 av de 52 matcherna och gjorde fyra mål och fyra assist. Enligt Djurgården har han en lång väg tillbaka till SHL-hockeyn.


– Det måste funka med skallen. Om du frågar mig just idag så är det lång väg bort. Det är inte att räkna med Mattias inom en snar framtid.


LÄS MEROklart om Djurgårdsforwarden är redo till kommande SHL-säsong


Vet man om det ens Mattias Guter kan fortsätta spela ishockey?


– Nej. Det är nog ett frågetecken där skulle jag tro, säger Robert Ohlsson.


Lidingöfostrade Mattias Guter SHL-debuterade för Djurgården 2007/2008. Han har även spelat i SHL med Leksand, Karlskrona, Timrå och Luleå och gjort 115 poäng (65 mål, 50 assist) på 246 matcher.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS