HockeyNews
PLUS

Topplagen kapprustar – Timråtränaren om konkurrensen och nya serieupplägget

(14846) ModoLöven-Freddan
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 12 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Hockeyallsvenskan går in i en säsong med ett nytt serieupplägg där ett lag går direkt upp till SHL.
Då kapprustar topplagen för att sätta sig i en så bra sits som möjligt på pappret.
– Det var ju väntat att det skulle bli så. Nu när det blir att man ska vinna mot sina egna i sin egen serie blir det att många kommer gå all in, säger Timråtränaren Fredrik Andersson till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Det är i nuläget inte fastställt vilket datum den kommande allsvenska säsongen drar igång. Tidigare har ligan meddelat att man siktar på ett datum i oktober, men mer än så är inte bestämt ännu.

Ligans vd, Stephan Guiance, berättade för HockeyNews.se att ett eventuellt datum kommer senare i denna vecka, men det är inte säkert.

– Det vi har sagt är att vi startar tidigast den 1 oktober. Vi har ett ägarmöte nu på torsdag och vart det tar vägen vet inte riktigt jag. Vi kommer att ha en diskussion med alla klubbar och så landar vi i hur vi hanterar det här, säger Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance till HockeyNews.se.

LÄS MER: Trots osäkerheten storsatsar HA-klubbar mot SHL: "Måste ta ansvar" 

Något som däremot är klart är att de tippade topplagen kapprustar inför att det nya serieupplägget införs.

Björklöven förlängde under tisdagen med Zach Palmquist efter att fansen samlat in pengar, Modo har fått hem Jesper Lindgren och förstärkt med jättetalangen Aleksi Heponiemi medan Timrå har lockat tillbaka Jonathan Dahlén för en ytterligare säsong – bland annat.

Att det satsas rejält runt om i ligan är inget som förvånar Timråtränaren Fredrik Andersson.

– Det var ju väntat att det skulle bli så. Nu när det blir att man ska vinna mot sina egna i sin egen serie blir det att många kommer gå all in, säger till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det är en sex-sju lag som kan se rustar lite mer än de andra just nu så det kommer bli spännande. Konkurrensen gör att man måste utvecklas sig själv och att man måste vara bra varje gång, så man får se det som något positivt att vi ska vara med och slåss om det.

Fredrik Andersson, huvudtränare i Timrå IK. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Timråtränaren tror att det nya seriesystemet kan bli mer intressant för publiken än det tidigare, samtidigt som han tror att fler lag kommer kunna ställa till med oreda.

– Det blir spännande. När det blir slutspel blir det ett annat format och jag tror att det blir fler lag som kan skrälla än vad det varit förut när det bara varit topplagen som gått vidare. Det kommer bli intressant och rent publikmässigt är det säkert ett steg i rätt riktning, säger han.

LÄS MER: Timråtränaren om centersidan, rutinen och kaptensfrågan: "Var min högra hand" 

Timrå gick som tåget i slutet av förra säsongen och dundrade in i slutspelsserien med en toppad form som också gav en 8–3-seger i premiären mot BIK Karlskoga.

Andersson tror inte att det nya upplägget kommer innebära några större förändringar i hur hans lag tränar och spelar, de har istället kollat tillbaka på vad de gjort rätt mot sluten av de tidigare säsongerna.

– Det kommer inte bli speciellt mycket förändringar i hur vi ska träna och vad vi ska ligga i för fas för grejen är att man måste orka spela de här sista matcherna, så det tror jag inte kommer påverka på det sättet. Vi har en grovplanering som vi satt som vi ska försöka följa. Vi vet att vi var bra på slutet ifjol så det har funkat de tidigare åren och man behöver inte uppfinna hjulet igen, säger han och fortsätter:

– Däremot gäller det att få ut maximalt av killarna varje dag och det är väl det som är konsten.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)