Officiellt: Meriterad trio klar för Modo


9 augusti 2020

Modo har varit på jakt efter de sista pusselbitarna till lagbygget. Under söndagen presenterade klubben en trio med fina meriter. 


HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 


Modo slog på den stora trumman under söndagskvällen, då man presenterade tre intressanta nyförvärv. Förutom hemvändaren Jesper Lindgren, från Toronto, har man gjort klart med spetsforwardsen Aaron Gagnon och Aleksi Heponiemi. 


34-årige Gagnon kommer närmast från tre säsonger i schweiziska Lagnau där han stått för imponerande 60 poäng på 99 matcher. 


– Gagnon kommer att tillföra rutin i vår forwardsbesättning. Han är högerskytt och blir användbar i samtliga spelformer. Han är även en spelare som kommer att bli viktigare och viktigare ju längre säsongen går”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Jesper Lindgren, som har ett förflutet i Modo har spenderat de senaste säsongerna i Toronto Marlies organisation, men har varit utlånad till finska HPK under två säsonger. Nu lånas han ut till Modo fram tills november, då han åker på Torontos camp. Därefter tas ett nytt beslut. 


– Vi är jätteglada att ”Jeppe” tydligt visat att han vill tillbaka till MODO och den här lösningen med Toronto är väldigt bra för oss. Som spelare har han tydliga spetskvalitéer som offensiv back men har även tagit stora steg i hela sitt spel under de senaste säsongerna”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


21-årige Aleksi Heponiemi tillhör Floridas organisation, men har tidigare varit en producerande spelare i den finska ligan. Precis som med Jesper Lindgren är det ett lån som gäller fram tills november och därefter tas ett nytt beslut. 


– Heponiemi är en skridskoskicklig, teknisk och poängstark spelare som håller en väldigt hög nivå i hela sitt spel. Han är lite av en artist som är utpräglat offensiv i sitt spel och kommer att tillföra oss mycket, inte minst i powerplay, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.