LISTA: Tio profiler som fortsatt står utan kontrakt – här kan de hamna


31 juli 2020
Vi är snart inne i augusti och trupperna börjar sättas. Här listar HockeyNews.se:s reporter Mattias Persson tio profiler som fortsatt står utan kontrakt och vad nästa anhalt kan komma att bli. 

Annons

Johan Ryno, c, 34 år

Kommentar: Fick lämna Färjestad under säsongen och flyttade i stället till Schweiz, men det blev bara en match i Lugano innan säsongen avbröts på grund av coronapandemin. Ingen högoddsare på att Ryno satsar på att försöka hitta något nytt nere i alperna. 


Linus Persson, c/f, 34 år

Kommentar: Blev inget förnyat kontrakt med Leksand för den skicklige centerforwarden. Har inte uttalat sig om framtiden, men får nog svårt att hitta något nytt i SHL. Allsvenskan nästa?Visst lutar det åt att vi får se Linus Persson i allsvenskan kommande säsong? Foto: Bildbyrån

Tobias Viklund, b, 34 år

Kommentar: Har tidigare öppnat för en återkomst till Modo och var med och tränade med laget ifjol.  Men har Modo verkligen plats för ytterligare en back nu? Tveksamt. Luktar Tyskland eller Finland. Eller rentav något bottenlag i SHL. 


Robin Alvarez, f, 32 år

Kommentar: Kommer från sin poängmässigt bästa säsong någonsin i SHL, men fick trots det inte stanna i Skellefteå. Har tidigare berättat att han har haft intresse från KHL, men att det dött ut. Siktar av allt att döma på en fortsättning i Sverige. 


Robin Alvarez gjorde sin poängmässigt bästa säsong i SHL ifjol. Foto: Bildbyrån

Martin Thörnberg, 36 år

Kommentar: Trotjänaren fick inte vara kvar i HV71 när klubben efter säsongen rensade i truppen. Har sagt att han vill spela vidare, men att intresset är svalt. Borde ändå kunna hitta något i någon andraliga, inte minst i allsvenskan.  


Spencer Abbott, f, 32 år

Kommentar: Kanadensaren har gjort flera starka säsonger i SHL och Leksand försökte behålla honom till kommande säsong, men parterna kom inte överens om villkoren. Lutar åt Schweiz eller Ryssland här va?


Markus Svensson, mv, 36 år

Kommentar: Hade en mindre lyckosam säsong ifjol och blev utkonkurrerad av unge Arvid Holm. Ett tag ryktades det om Oskarshamn, men de har nu fyllt sina målvaktsplatser. Blir det ett jobb i allsvenskan, eller bär det rentav av till Finland eller Tyskland?Markus Svensson har en tuff säsong bakom sig. Foto: Bildbyrån

David Ullström, c/f, 31 år

Kommentar: Gjorde en kanonsäsong i Schweiz, men Biel valde ändå att inte behålla honom. Har tidigare öppnat för återkomst till HV71, men de har nu stängt sin centersida. Mycket talar för en fortsättning i Schweiz. 


Joakim Hillding, c, 32 år

Kommentar: Lämnade Oskarshamn för Graz i Österrike inför den gångna säsongen och gjorde stor succé. Enligt uppgifter siktar Hillding på att bli kvar där nere, men klubben vet inte om de kan erbjuda det han vill ha. Samtidigt letar flera lag i allsvenskan duktiga svenska centrar, så jobb lär det finnas så det räcker och blir över. Joakim Hillding i IKO-tröjan när laget tog steget upp i SHL. Foto: Bildbyrån

Patrik Hersley, b, 34 år

Kommentar: Den hårdskjutande backen har en mindre bra säsong bakom sig i Ryssland. Men enligt agenten ser det inte ut att bli någon återkomst till Sverige än, Patrik Hersley vill i stället till Schweiz. 

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons