NHL-svepet: "Henke" tillbaka i Rangers-målet – Landeskog blev matchvinnare

(14680) NHL-kollage
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 30 juli 2020

Träningsmatchandet i NHL fortsatte under onsdagskvällen- och natten, svensk tid. Vi noterar bland annat att Henrik Lundqvist fick istid i målet för New York Rangers och att Gabriel Landeskog blev matchvinnare för sitt Colorado mot Minnesota.

Tampa Bay–Florida 5–0

Svenskarna: Inga poäng.

Tampa Bay har varit ett av ligans bästa lag senaste åren och trots uppehållet ser man starka ut direkt inför helgens slutspelspremiär. 5–0 mot Florida är ännu ett styrkebevis och dessutom utan Victor Hedman i spel.

Tampas fruktade förstakedja briljerade stundtals. Brayden Point stod för både 1–0 och 2–0 i första perioden, Nikita Kutjerov blev tvåmålsskytt (2+1) och Ondrej Palat stannade på 0+3.

Floridas svenskduo Anton Strålman och Lucas Wallmark spelade 20.58 minuter respektive 10.09.

New York Islanders–New York Rangers 2–1

Svenskarna: Rangers: Jesper Fast, en assistpoäng.

Ur svensk synvinkel var Henrik Lundqvists "comeback" det mest intressanta. 38-åringen fick förtroendet i målet under hela matchen (förutbestämt) och var stabil. Lundqvist ersatte ryssen Igor Sjestiorkin och räddade 14 av 15 skott.

Matchen då? Den vann rivalen Islanders med 2–1 efter mål av Anthony Beavillier och Devon Toews. Rangers mål gjordes av Filip Chytil där Jesper Fast noterades för en assistpoäng.

Minnesota–Colorado 2–3

Svenskarna: Colorado:
Gabriel Landeskog, ett mål och en assist.

Coloradokaptenen Gabriel Landeskog visar gryende form inför slutspelet. Svensken stod för ett mål och en assist och låg bakom segern i träningmatchen mot Minnesota. Landeskog spelade fram till Nathan MacKinnons 2–1-mål i första perioden.

Landeskog blev matchvinnare när han tryckte in 32-pucken i powerplay i inledningen av den andra perioden.

I Minnesota fick backen Jonas Brodin stort förtroende och hade 20.43 i istid.

Washington–Carolina 3–2

Ränderna går aldrig ur en målskytt. Fråga bara superryssen Alexander Ovetjkin som hittade målnätet två gånger om i Washingtons genrep mot Carolina.

Washington vann med 3–2 och fortsätter Ovetjkin att ösa in mål så här blir laget livsfarligt i slutspelet.

St. Louis Blues–Chicago 0–4

Chicago skrällde i genrepet mot regerande Stanley Cup-mästarna St. Louis och satte sig i respekt inför play in-serien mot Edmonton. Det kan bli en väldigt intressant matchserie.

Succérookien Dominik Kubalik, som också är finalist i Calder Trophy, stod för två mål och en  assist för sitt Chicago.

Vancouver–Winnipeg 1–4

Svenskarna: Inga poäng.

Tung smäll för svensklaget Vancouver. Svenske stjärnkeepern Jacob Markström vaktade målet i hela matchen och släppte in tre puckar mot Winnipeg.