HockeyNews
PLUS

Allsvenske forwarden bekräftar kontakt med Väsby: "En härlig tanke"

(14670) Calle Åsell
Bildbyrån

Publicerad: 28 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Moderklubben Väsby kan när som helst börja planera fullt ut för en allsvensk framtid.
Forwarden Calle Åsell, som gjorde sin poängmässigt bästa säsong i allsvenskan med Almtuna, följer utvecklingen med spänning. 
Åsells framtida klubb kan mycket väl bli Väsby.
– En härlig tanke, säger Åsell till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

23 poäng på 52 matcher, fördelat på fyra mål och 19 assist. Det var Calle Åsells facit under sin debutsäsong i Almtuna. 

Just nu står 26-åringen utan klubb, men Åsell berättar han att han har kontakt med Almtuna om en förlängning. Men det finns även annan klubb som pockar på Calle Åsells uppmärksamhet. 

Det mesta talar för att Väsby kommer att överta Karlskronas plats i Hockeyallsvenskan. Karlskrona har överklagat appelationsnämndens beslut till RIN (Riksidrottsnämnden), men chanserna att KHK ska få gehör av RIN bedöms som små. Och just Väsby är Åsells moderklubb som han representerade säsongen 2016/2017 då det blev 29 poäng (12+17) på 33 matcher i Hockeyettan. 

Sedan dess har Åsell spelat sin hockey i allsvenskan där han har lirat för Västervik, IK Pantern och så Almtuna. Totalt har Åsell 225 allsvenska matcher på kontot. Men nu kan det alltså bli hockeyallsvenskt spel med Väsby. 

– Väsby har kommit in i bilden den senaste tiden, men jag kan berätta att jag har varit kontakt med Tom Tärnström (klubb- och sportchef i Väsby) och för samtal med klubben. Det står väl mellan Almtuna och Väsby som det känns just nu. Det är en härlig tanke att få spela för Väsby i Hockeyallsvenskan. Det händer inte så ofta att man får chansen att spela allsvensk hockey i moderklubben, säger Calle Åsell till HockeyNews.se.

I en tidigare intervju med HockeyNews.se har Väsbys Tom Tärnström berättat att han 
–  om det blir allsvenskt spel för klubben –  vill värva in spelare från Stockholmsområdet. I den mallen passar Calle Åsell in väldigt bra. 

Tidigare har MrMadhawk skrivit om att backen Jacob Spångberg är klar för Väsby. Spångberg spelade allsvensk hockey i Vita Hästen i fjol.

LÄS MER: 
Väsbys sportchef om framtida truppbygget


Calle Åsell levererade i Almtuna den gångna säsongen. Foto: Bildbyrån

Calle Åsell berättar om den fina säsongen i Almtuna och om kemin i kedjan där han spelade med Sebastian Fakt och Mattias Johansson.

– Vi spelade till oss förtroendet och det gick väldigt bra. Jag har fått blodad tand och vill fortsätta att utvecklas. Sedan får vi se i vilken klubb det blir, säger Åsell.

Vid sidan av hockeyn har Calle Åsell börjat planera för en civil karriär. Förra läsåret läste han ett kurspaket i företagsekonomi på Stockholms universitet. Det finns planer på att plugga vidare inom samma område, men samtidigt är Åsell sugen på att jobba. 

– Det känns som en bra kombination med hockeyn. Jag är väl öppen för det mesta där jag kan bidra. Jag önskar att jag tänkte i de här banorna tidigare under karriären. Det var mycket fik och TV-spel förr... Det är lätt att vara efterklok.


Jag kikade in ditt cv, och där står det att du är hockeyspelare i Almtuna 2019-2021?

– Oj, nej det där fel. Det får jag ändra, säger Calle Åsell och skrattar till.

***
Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)