Hyllade lagkaptenen om sitt viktiga beslut: "Det var A och O för mig"


26 juli 2020

Det mesta talar för att Karlskrona HK spelar i Hockeyettan kommande säsong. 
En som definitivt kommer vara med på resan tillbaka mot Hockeyallsvenskan är lagkaptenen Niklas Johansson. 
– Givetvis har kärleken från supportrarna haft betydelse för mitt beslut att stanna, säger Johansson till HockeyNews.se.


HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Tidigare i veckan gick Karlskrona HK ut med att man hade omförhandlat kontrakten med tränaren Mats Lusth, målvakten Marcus Hellgren och centern och lagkaptenen Niklas Johansson så att de även gäller om det blir spel i Hockeyettan.

Trion överröstes av kärlek från supportrarna på sociala medier och det fanns supportrar som ville se Niklas Johanssons tröja i taket i hemmaarenan i Karlskrona framöver.

Det värmer väldigt mycket, känslorna för klubben och supportrarna blir större och större. Efter mitt beslut att stanna har man förstått det att man är ännu mer omtyckt, för både det man gör både på och utanför isen. Givetvis har kärleken från supportrarna haft betydelse för mitt beslut att stanna. Även jag rycktes med av insamlingen där både företag och privatpersoner visade att man står upp för Karlskrona HK, säger Niklas Johansson till HockeyNews.se.

LÄS MER: Viktig trio stannar i Karlskrona

Johansson hymlar inte med att han hade andra alternativ än Karlskrona att ta ställning till. Tre allsvenska klubbar och en från Österrike uppvaktade 34-årige rejält. En av dem var Västerås, vilket VLT tidigare har avslöjat.

– Det är ingen hemlighet att det fanns erbjudanden som var betydligt bättre rent ekonomiskt, men det var inte avgörande. Det är här (Karlskrona) familjen vill vara. Det var A och O för mig, säger Johansson.


Niklas Johanssons hjärta dunkar för Karlskrona HK. Foto: Bildbyrån

Centern uppskattade också att Karlskrona verkligen visade att man ville ha med honom på tåget mot Hockeyettan.

– Jag fick ett värdigt kontrakt, en rimlig deal där bägge parter var nöjda. Det var viktigt för mig att klubben såg framåt och vill vara ett topplag i division 1.

Och du har redan fått med dig Mats Lusth och Marcus Hellgren på resan kommande säsong.

– Jag och Lusth har ruggigt bra kontakt så det ska bli skitkul att fortsätta det samarbetet. "Mackan" är en duktig målvakt och när han är som bäst då håller han väldigt hög allsvensk nivå, säger Niklas Johansson.

Men en tränare och två spelare gör inget lag. Fortfarande står klubben inför stora utmaningar för att bygga ett starkt lag på Hockeyettan-nivå. 

– Vi får väl se vad vi har för lag på pappret när det drar i gång. Oavsett vad så kommer det att bli en stor utmaning och det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften. Jag har varit med och tagit upp två lag (Karlskrona och Tingsryd) till Hockeyallsvenskan och det är ett väldigt svårt steg att ta. Hockeyettan är en bra serie.

Ni kommer att vara laget alla vill slå?

– Mentalt kommer att det bli en stor utmaning för mig och hela föreningen, men vi är hellre favoriter än nederlagstippade. Vi måste kunna hantera den situationen, säger Niklas Johansson.


Niklas Johansson vet vad som väntar i Hockeyettan. Foto: Bildbyrån

Men än är det faktiskt inte helt spikat att Karlskrona tvångsdegraderas till Hockeyettan. Klubben har skickat in sin överklagan till RIN (Riksidrottsnämnden), men det mesta talar för att klubben får avslag och spelar i Hockeyettan kommande säsong.

– Jag har ingen som helst aning om hur det kommer att gå. Jag har läst överklagan och vet att klubben skickat in den. Annars så förbereder vi oss för division 1. Det är det som gäller, det andra får vi ta när vi får beskedet. Som klubb kan vi inte göra mer än det vi har gjort, säger Niklas Johansson.

***

Riktigt bra! Värd en kall öl  – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.