GENOMGÅNG: Så bra är Vita Hästen – lagdel för lagdel


22 juli 2020
I 14 delar under 14 dagar går HockeyNews Alexander Nilsson och Mattias Persson igenom lag för lag i HockeyAllsvenskan. Igår synades Almtuna, idag är det dags för Vita Hästen. 

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Betygsskala: 
★ = Division 1-klass
★★ = Godkänd HA-klass
★★★ = Bra HA-klass
★★★★ = Mycket bra HA-klass
★★★★★ = SHL-klass

Målvakter: ★★

Oscar Masiello
Julius Pohjanoksa

Kommentar: Finske Pohjanoksa ska enligt rapportera vara av bra allsvensk kvalitet och ett namn som TPS ville behålla och vägrade släppa till andra lag i högstaligan, vilket bör tyda på bra kvaliteter. Inte av den större storleken som annars är vanligt i dag, men spelsmart. Backas upp av Masiello som varit lovande i många år, men hade det tyngre förra säsongen än tidigare. Allt tyder på att det är en bra målvaktssida.

Oscar Masiello kommer tampas med en finsk kamrat om förstespaden. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Backar: ★

Jaakko Jokinen
Albert Lyckåsen
Jacob Stöffling

Kommentar: Vita Hästen har hittills riktat in sig på det yngre spåret. Stöffling kommer direkt från Leksands J20-lag där han var lagkapten, resolut back med ett bra förstapass som nu ska testa seniorhockey på heltid. Lyckåsen kommer med ungdomslandslagsmeriter och står för offensiv kreativitet. Jokinen kommer bli en viktig kugge med sin rutin (CHL-mästare bland annat) och är en rejäl pjäs i egen zon. Ett embryo till en bra backsida.

Forwards: ★★

Patrik Blomberg
Karl Påhlsson
Jesper Samuelsson

Kommentar: En frisk och hel Patrik Blomberg är en duktig allsvensk center, men har dragits med stora skadebekymmer de senaste säsongerna och spelade bara tre matcher förra säsongen. Vad skicklige Samuelsson kan uträtta med pucken på sitt blad är väldokumenterat på allsvensk nivå och kommer dra ett stort lass med sin rutin. Påhlsson är spännande och har öst in poäng på juniornivå, men är poänglös på sina hittills 15 matcher på seniornivå med varierad speltid. Sägs vara nära Leksands lovande Marcus Karlberg, som skulle addera offensiv skicklighet

Får Patrik Blomberg vara hel den kommande säsongen? Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Tränarstaben: ★★★

Tony Zabel
Niklas Czarnecki
Fredrik Eriksson (målvaktstränare)

Kommentar: Tony Zabel fick bra fart på Vita Hästen förra säsongen, mycket med hjälp av duon Linus Andersson och Istvan Bartalis som nu måste ersättas, och skakade in lite tro i Norrköpingslaget efter kvalseriesejouren under våren förra året. Har rutinerade herrar bredvid sig i Czarnecki och Eriksson som båda har mångårig rutin. Många, många viktiga luckor i lagpusslet finns dock kvar att fylla, även om Zabel hintade om att det fler spelare redan är kontrakterade.

Totalt: ★★★★★★★★★ (9 stjärnor)


14. Släpps när slutgiltig beslut fattas angående Karlskrona/Väsby

13. Släpptes 20/7: Kristianstad

12. Släpptes 21/7: Almtuna

11. Släpptes 22/7: Vita Hästen

10. Släpptes 23/7: Tingsryd

9. Släpptes 24/7: Västervik

8. Släpptes 25/7: Mora

7. Släpptes 26/7: Västerås
6. Släpptes 27/7: Södertälje

5. Släpptes 28/7: AIK

4. Släpptes 29/7: BIK Karlskoga

3. Släpptes 30/7: Modo

2. Släpptes 31/7: Timrå
1. Släpptes 1/8: Björklöven


***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons