GENOMGÅNG: Så bra är Modo – lagdel för lagdel


2 augusti 2021

I 14 delar under 14 dagar går HockeyNews Alexander Nilsson och Mattias Persson igenom lag för lag i HockeyAllsvenskan. 

Björklöven var först ut. Idag är det dags för Modo.


Betygsskala: 

 = Division 1-klass

★★ = Godkänd HA-klass

★★★ = Bra HA-klass

★★★★ = Mycket bra HA-klass

★★★★★ = SHL-klass

Målvakter: ★★

Isak Wallin
Tex Williamsson

Kommentar: Anthony Peters gav laget chansen att vinna under förra säsongen när spelet svajade. Nu ska Tex Williamsson axla det ansvaret. Har tidigare visat att han är en mycket bra allsvensk målvakt, men övertygade inte under sin lånesejour förra säsongen och frågan är vilken nivå han står på nu. Isak Wallin är en habil backup.

Tex Williamsson. Foto: Bildbyrån

Backar: ★★★

Kevin Arvidsson
David Bernhardt
Jesper Dahlroth
Niklas Folin
Filip Hasa
Tomislav Lovric
Pontus Näsén
Hugo Styf
Tobias Viklund
Emil Wahlberg

Kommentar: Pontus Näsén är en back av SHL-kaliber men som vill få en nystart efter ett turbulent fjolår med debut i Tre Kronor och sedan petad i Oskarshamn. Kommer få tonvis med förtroende i vinter. David Bernhardt, Folin och Wahlberg är bra värvningar och Hasa har gott om potential att ta ytterligare steg. En stark backsida med allsvenska mått mätt, även om Tobias Viklund inte kommer till spel.

Tobias Viklund. Foto: Bildbyrån

Forwards: ★★★

Mikkel Aagaard
Erik Karlsson
Jeremias Lindewall
Tanner MacMaster
Markus Modigs
Oscar Nordin
Sebastian Ohlsson
Oscar Pettersson
Filip Sveningsson
Daniel Sylwander
Max Tjernström
Samuel Vigneault

Kommentar: Hur ska Patrik Karlkvist ersättas? Det är en fråga många ställer sig och det är nog ingen som har ett riktigt bra svar på den frågan samtidigt som sportchef Gradin fortfarande letar efter en högerfattad poängspelare. Har en stark centersida i MacMaster, Karlsson och Vigneault som kommer bli oerhört viktiga. Kan Filip Sveningsson och Sebastian Ohlsson studsa tillbaka från förra säsongen finns god potential för en fin forwardssida.

Mikkel Aagaard. Foto: Bildbyrån

Ledarstaben: ★★★★

Mattias Karlin
Jonas Holmström
Andreas Eriksson

Kommentar: Mattias Karlin har återvänt hem efter flera år med lyckade insatser i Västervik. Nu ökar däremot pressen och kraven, både internt och externt och det blir intressant att se hur Karlin klarar av det. Men det är en av seriens bästa coacher, inget snack om det. Får SHL-rutinerade Jonas Holmström vid sin sida och duktige målvaktscoachen Andreas Eriksson är kvar. En mycket bra ledarstab i allsvenskan.

Totalt: ★★★★★★★★★★★★★ (13 stjärnor)