Förre Brynästalangen vänder hem till Gävle: "Varit ute efter honom länge"


29 juni
Strömsbros satsning på spelare från Gävleområdet fortsätter. 
Senaste tillskotten in är SHL-meriterade duon Erik Broman och Alex Lind.
– De har något intressant på gång, säger Erik Broman till HockeyNews.se.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Rivige forwarden Alex Lind, 19, kan bli en obehaglig överraskning för många försvarare i Hockeyettan i vinter. Tonåringen har spelat både SHL- och allsvensk hockey för Mora –  nu är han klar för satsande Strömsbro i Hockeyettan.

– Lind är en spännande spelare. En 19-årigt kraftpaket som smäller på. Han har hur mycket muskler som helst och är inte rädd för att kliva fram, säger Strömsbros sportchef Johan Wennberg till HockeyNews.se.

Alex Lind är klar för Strömsbro. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Ettanklubbens hemvävda satsning fortsätter

En annan intressant Strömsbrovärvning är centern Erik Broman, som har ett förflutet som SHL-spelare i Brynäs. 

De senaste säsongerna har 23-åringen från Skutskär etablerat sig i Hockeyettan och kommer senast från två poängstarka säsonger i Lindlöven.

Broman jagade av flera klubbar i Hockeyettan, men lockades av Strömsbros satsning mot toppen och av att få komma hem till Gävle. 

– Vi har varit ute efter honom länge. Jag är övertygad om att han kommer att bli en poängspelare hos oss. Erik är fortfarande ung och är ändå rätt erfaren och varit ute och testat en del. Det känns skönt att han väljer att vända hem och spela för oss, säger Wennberg.

Är han tänkt som center?

– Vi har det rätt gott ställt på centersidan, så det lutar att han kommer vara forward. Men det beror lite på, vi får se hur det blir.

Broman om valet av Strömsbro:

– I slutändan handlade det om att spela hemma (Strömsbro) eller kvar i Lindlöven. Det känns bra att få komma och få lite trygghet. Sedan har de (Strömsbro) något intressant på gång och vill verkligen något. De satsar uppåt, säger Erik Broman till HockeyNews.se.

Broman ser sig själv som en tvåvägscenter och vill utveckla sin offensiv ytterligare i Strömsbro. Under sina två år i Lindlöven blev det totalt 21 mål och 40 assist på 81 matcher.

– Jag har byggt på mig självförtroende och är en mycket bättre spelare nu än för några år sedan. Jag hoppas att jag ska kunna ta ytterligare något kliv i Strömsbro, säger Erik Broman.

LÄS MER: 
Poängkungarna siktar uppåt - men kan bli kvar

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons