AnnonsFörhandlingarna med Åslund uppskjutna på obestämd tid: "Skittungt"


24 juni

Färjestad var för några veckor sedan närmare en lösning för att förlänga kontraktet med forwarden Per Åslund. Nu ser läget betydligt mörkare ut igen.

– Det är skittungt helt enkelt, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Förhandlingarna mellan Färjestad och Per Åslund har avbrutits. Och det är oklart när och om de kommer att återupptas.

Coronapandemin sätter sina spår även inom hockeyn.


– Det är den här otroliga osäkerheten som vi befinner oss i. Den är klart avgörande i det här läget och vi är väl inte ensamma om i ligan eller i Europa heller om att avvakta. Hade det inte varit corona hade det varit åtta backar och 14 forwards punkt, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson.


I SHL har både Leksand och Djurgården ställt sig på bromsen när det gäller spelarvärvningar och inga nya kontrakt skrivs tills vidare. Oklarheten om det blir publik eller inte publik på matcherna från SHL-premiären den 19 september gör att klubbarna inte vet vilka intäkter man kommer att ha kommande säsong till följd av coronakrisen.


LÄS MERTufft läge för Leksand – coronakrisen hindrar värvningar: "Dragit åt"


– Nu är vi sju backar och 13 forwards och vi får se när vi kan komma vidare i de besluten, om vi behöver vänta tills klockan slår augusti eller september. Det är ingen som vet i dagsläget, säger Jakobsson.


Färjestad hade erbjudit ett kontraktsförslag till toppbacken Jesse Virtanen och det var långt gångna förhandlingar med trotjänaren Per Åslund, men budet till Virtanen gäller inte längre och med Åslund finns alltså inga pågående diskussioner.


– Det är ohyggligt tråkigt att behöva dra tillbaka ett förslag och det är ohyggligt tråkigt att inte kunna erbjuda Per Åslund ett avtal. Vi ser gärna honom spelandes i Färjestad även nästa säsong. Det är skittungt helt enkelt, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson.


Följetongen Per Åslund fortsätter. Nu har Färjestad tvingats skjuta upp förhandlingarna på obestämd tid. Foto: Bildbyrån.


Snart 34-årige Åslund har spelat i Färjestad under hela sin SHL-karriär och förra säsongen kom han tillbaka starkt efter en tuff hjärnskakning och satte ett nytt personligt poängrekord i SHL genom att göra 41 poäng (16 mål, 25 assist) på 52 matcher.


LÄS MERFärjestads hopp: "Ser gärna att Per Åslund fortsätter i Karlstad"


Han har spelat 600 matcher för Karlstadsklubben och vunnit två SM-guld.


– Per Åslund tror jag nog att vi hade varit överens med om det inte hade varit de här ytterst beklagliga tråkigheterna. Det hade varit vår absoluta målsättning, helt klart, säger Jakobsson.


Det verkar trots nuläget inte uteslutet att Färjestad och Per Åslund snackar vidare om ett kontrakt framåt slutet av sommaren eller början av hösten.


– Han hade en fantastisk säsong förra året, en kulturbärare hos oss och de växer inte på trän. Det hade varit väldigt skönt att få den pusselbiten på plats, så klart, säger Peter Jakobsson.


– Det var ingen som kunde förutspå att det skulle bli en sån här historia så det är ytterst beklagligt på alla sätt och vis.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons