HockeyNews
PLUS

Färjestads hopp: "Ser gärna att Per Åslund fortsätter i Karlstad"

(13525) Per Åslund/Färjestad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 7 april 2020

FacebookXWhatsApp

Förhandlingarna med toppforwarden Per Åslund har dragit ut på tiden.

– Vi ser gärna att Per Åslund fortsätter i Karlstad som fanbärare för Färjestad BK. Det är så vi ser på saken, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

Under tiden kunde Jakobsson på tisdagen bjuda på två andra påskpresenter.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


33-årige Per Åslund har haft sin bästa SHL-säsong i karriären. Poängmässigt landade han på 41 poäng (16 mål, 25 assist) på de 52 SHL-matcherna.


Med tanke på att Åslund fick större delen av 2018/2019 förstörd på grund av en svår hjärnskakning var det en anmärkningsvärt stark prestation.


Enligt uppgift till HockeyNews.se finns det intresse i KHL för Per Åslund, men hur konkret det är kan vara svårt att bedöma och det har inte nått hela vägen till Färjestads general manager Peter Jakobsson.


Per Åslund, 33, har spelat 600 SHL-matcher för Färjestad. Blir det ännu fler? Foto: Bildbyrån.


– Det är klart, med en så bra säsong som han hade i år så förvånar det inte att det finns intresse från fler ligor, säger Jakobsson till HockeyNews.se.


Även om något nytt kontrakt med Per Åslund inte har skrivits under så råder det ingen tvekan om vad Färjestad jobbar på.


– Vi vill att Per Åslund ska spela hockey i Färjestad. Vi tycker att han gör det jättebra. Han är en Färjestadsbärare som har varit med så otroligt länge och är nästan uppe i toppen idag bland antal matcher och så vidare, säger Peter Jakobsson.


LÄS MERFärjestadscoachen hintar om en glad nyhet från klubben


Per Åslund har spelat exakt 600 SHL-matcher för Färjestad sedan 2006 och han har varit med om att vinna två SM-guld.


Färjestad har bekräftat två värvningar inför kommande säsong, Frölundaforwarden Jacob Peterson och Linköpingsforwarden Olle Lycksell. FBK-spelarna samlas efter påsken den 14 april för att återuppta träningen.


Kan det bli fler påskpresenter den här veckan från Färjestad till fansen?


– Eeehh. Det vet man aldrig. Vi får väl se. Vi har väl ett par platser öppna och några av de platserna kommer det nog förmodligen att dröja faktiskt innan de besätts. Vi lever i en lite ovissare tid och det är svårt att kanske göra större affärer när vi inte riktigt vet vad vi har att röra oss med. Vi kanske kommer att göra några små saker här i tidigt skede sedan kanske vi avvaktar tills det här har satt sig lite till och vi vet åt vilket håll det eventuellt kan ta vägen, säger Peter Jakobsson.


På tisdagen blev det officiellt att både centern Oskar Bäck och slitvargen Pontus Widerström skrivit var sitt nytt ettårskontrakt med Färjestad.


– Kul som fan, rent ut sagt. Det är det jag velat sedan jag kom till Färjestad vid årsskiftet. Allt har känts jättebra sedan jag kom och jag har känt mig uppskattad och välkommen. Vi hade något bra på gång där innan det tog slut och det känns fint att man får chansen att fortsätta i Färjestad, säger Widerström till Färjestads hemsida .


Pontus Widerström värvades till Färjestad från Skellefteå under pågående säsong. Tillsammans med Carl Jakobsson och Oskar Bäck bildade han en svårhanterat checkingkedja.


Peter Jakobsson är nöjd med att kunna se kedjan och unge centern Oskar Bäck fortsätta utvecklas tillsammans.


– Han (Bäck) har spelat sina två JVM och är nu fullt ut senior. Nästa gång han drar på sig en landslagströja är det i stora Tre Kronor. Nu får han jaga Gustav Rydahl och gänget framöver. Han har varit med, sett och lärt sig, så nu är det dags för nästa kliv vilken både han och vi vill, säger Jakobsson till klubbens hemsida.


***


Okej artikel? Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)