HockeyNews
PLUS

Året som lyfte Ersson: "Jag har en hög nivå i mig och kan plocka fram den"

(14369) Samuel Ersson
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 21 juni 2020

KNIVSTA. Samuel Ersson fick Guldgallret 2019 och gjorde ett starkt JVM i Kanada. 20-åringen har tagit klivet upp i SHL och utvecklats till ett viktigt målvaktslöfte i Philadelphia Flyers organisation.
– 18/19 gav mig självförtroende. Man tar med sig mycket från det, säger Ersson till HockeyNews.se.

Presenteras av:

UNIBET 

IQ Fuel makes you better, for real! 


Målvaktstalangen från Falun har för första gången lagt in målvaktslägret GoalieMania i sin försäsongsuppladdning.

– Det är lite annorlunda än vad jag är van med efter att ha kört med ”Pecka” (Alcén) men jag försöker vara öppen och lyssna och ta in. ”Micce” Andreasson brukar säga att man ska lägga verktyg i verktygslådan och hitta det jag vill lägga till i mitt spel. Addera till styrkorna man redan har, säger Samuel Ersson.

– Sen kan man kolla på andra målvakter om Enroth (Jhonas) och Hellberg (Magnus) och höra hur dom tänker i olika situationer och lära sig av varandra.

Säsongen 18/18 blev ett viktigt år för Ersson som dominerade i Hockeyallsvenskan och var ett givet målvaktsval när Tomas Montén tog ut JVM-truppen.

I Kanada spelade han fyra matcher och gav aldrig riktigt Olle Eriksson Ek (inledningsvis avstängd) eller Adam Åhman möjligheten att ta platsen mellan stolparna.

– Jag kände att jag har en hög nivå i mig och kan plocka fram det. Det var mycket som studsade rätt och det kommer inte alltid att vara så och man får njuta av det och försöka ligga på samma nivå när inte allt stämmer.

Fjolåret i Brynäs landade till slut på 35 matcher, 89,5 i räddningsprocent och 2,90 insläppta mål per match.

Brynäs slutade 12:a i SHL.

– Det är klart att det var annorlunda. Det gick lite tungt och var en tuff start för mig och laget egentligen. Jag kände ändå att jag kunde hitta mitt spel och ta kliv under säsongen.

Se hela intervjun med Samuel Ersson i spelaren.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Erik Brännström


•••

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS