Förre NHL-backen ser ut att ha gjort sin sista match i Djurgården


12 juni

STOCKHOLM. Djurgården vill förstärka laget med en back till kommande säsong.

Men NHL-veteranen Jason Garrison, 35, är inte längre ett prioriterat spår.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Två säsonger i rad har den med 555 NHL-matcher meriterade backen Jason Garrison spelat med Djurgården i SHL. Han anslöt första gången i januari 2019 och var med om att ta Stockholmsklubben hela vägen till SM-final.


Den 35-årige kanadensaren återkom förra säsongen och spelade på ett så kallat artistkontrakt. Från den 14 november till och med säsongens slut den 12 mars spelade han 29 matcher och hade en assist.


LÄS MERDIF-sportchefen sa nej till vd-rollen – nu hamnar han på dubbla stolar ändå


Men nu ser Jason Garrison ut att ha gjort sin sista match för Djurgården. Inga diskussioner om ett nytt kontrakt har hållits eller hålls mellan honom och Djurgården.


– Jag har bara haft två dialoger med spelare och det är med Dick Axelsson och Patrik Berglund. I övrigt har jag ingen dialog med spelare. Jag har en sonderande dialog med marknaden givetvis, olika agenter och vilka spelare som finns tillgängliga, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Jason Garrison har spelat 49 SHL-matcher för Djurgården under två säsonger. Foto: Bildbyrån.


Han konstaterar å ena sidan:


– Vi har behov av ytterligare en back.


Men säger å andra sidan:


– Vi har just nu ett läge där vi är avvaktande. Vi vill inte vara avvaktande, men vi måste vara avvaktande givet det samhällsklimat som råder och den situation som är osäker in mot hösten och vintern just nu.


När Djurgården den 18 mars tog farväl av ett antal spelare som inte erbjuds kontrakt inför kommande säsong konstaterades samtidigt på klubbens hemsida


”Följande fyra spelare har utgående kontrakt och vi för dialog och diskussioner med Patrik Berglund, Dick Axelsson, Manuel Ågren och Jason Garrison men givande rådande klimat i samhället så är vi återhållsamma med nya signeringar just nu.”


Sedan dess har Ågren skrivit på ett ettårskontrakt med Djurgården medan Joakim Eriksson alltså har en fortsatt dialog med Axelsson och Berglund.


LÄS MERDIF skulle klara en hel säsong utan publik: "Har gjort stresstest"


Att Garrison i det här läget skulle återvända till Djurgården en tredje gång under rådande coronakris får anses vara ett långskott.


– Jag kan inte ge ett svar på det. Det är vare sig ett långt eller ett kort skott. Det är bara en massa spekulationer och jag vill inte hålla på med spekulationer utan de svar du får av mig är konkreta fakta, säger Joakim Eriksson.


***


Okej artikel? Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons