HockeyNews
PLUS

Tio SHL-profiler som ännu inte tagit beslut om framtiden – här kan de hamna

(14206) Lista: Profiler
Bildbyrån

Publicerad: 8 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Flera SHL-profiler står utan kontrakt inför nästa säsong. Hur har de uttalat sig kring framtiden och var har de blivit placerade?
Idag tar vår reporter, Mattias Persson en titt på tio SHL-profiler vars framtid är osäker. 

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey  


Jacob Blomqvist, f, 33

Kommentar: Efter sex raka säsonger i Brynäströjan fick trotjänaren Jacob Blomqvist beskedet att han tvingas lämna Brynäs. Sedan dess har det rapporterats om att såväl Södertälje som Timrå visat intresse för 33-åringen. Senaste budet från MrMadhawk är att Blomqvist är klar för Timrå


Jacob Blomqvist. Foto: Bildbyrån


Patrik Berglund, f, 32

Kommentar: Första säsongen åter på svensk is slutade i 31 poäng på 49 matcher för Patrik Berglund. Både han och Djurgårdens förhoppning är att det ska lösa sig med en förlängning, men blir det inte så kan den meriterade centern mycket möjligt hamna i en annan SHL-klubb.


Patrik Berglund. Foto: Bildbyrån


Per Åslund, f, 33

Kommentar: Färjestad och Per Åslund har haft svårt att komma överens om prislappen i lönekuvertet och såhär långt är man inte nära om en överenskommelse. Har det skurit sig? Svårt att svara på, men desto längre tid som går, desto mindre blir chanserna att den skicklige tvåvägsforwarden spelar i FBK nästa säsong. 



Per Åslund. Foto: Bildbyrån


Dick Axelsson, f, 33

Kommentar: Artisten, tillika Dick Axelsson är alltid ett hett namn under silly season. Likväl i år. Djurgården och Dick Axelsson har båda en ambition om att förlänga kontraktet, men just nu är mycket satt på paus i Djurgården. Mycket talar för att det kommer lösa sig till slut.


Dick Axelsson. Foto: Bildbyrån


Johan Ryno, f, 34

Kommentar: Efter en mindre lyckad start i Färjestad den gångna säsongen bröt Johan Ryno sitt kontrakt och drog till Schweiz, men det blev bara en match för Lugano innan säsongen avbröts på grund av coronapandemin. Nu talar mycket för att det blir en ny utlandssejour. Kanske Tyskland?


Johan Ryno. Foto: Bildbyrån


Martin Thörnberg, f, 36

Kommentar: Efter totalt 588 matcher för HV71 och fyra SM-guld fick Martin Thörnberg beskedet att han inte längre är önskvärd av moderklubben. Kommer han att spela vidare på elitnivå? Inte säkert, men i en intervju med HockeyNews.se har han i alla fall sagt att han tränar för att vara redo om det dyker upp något.


Martin Thörnberg. Foto: Bildbyrån

Mattias Karlsson, b, 35

Kommentar: ”Kolan” hade en stor roll när Leksand tog klivet upp i SHL ifjol, men desto mindre i SHL. Fick inte förnyat kontrakt med Leksand och så sent som den 28 maj sa han att han hade noll anbud. Får nog ställa in sig på en framtid i allsvenskan, med all sannolikhet. 


Mattias Karlsson. Foto: Bildbyrån

Spencer Abbott, f, 32 

Kommentar: Det ser inte ut att bli någon fortsättning i Leksand för den skicklige kanadensaren Spencer Abbott, mycket tack vare skattereglerna. Ska det bli något nytt i Sverige ska det vara en klubb som är beredda på att han ansluter så sent som i oktober. Nej, det mesta talar nog för att den högerfattade forwarden får leta efter nytt jobb i något annat land. 


Spencer Abbott. Foto: Bildbyrån


Robin Alvarez, f, 32

Kommentar: Kommer från sin bästa SHL-säsong någonsin och hade förhoppning om att sajna något tidigt, men istället slog coronapandemin till. Han har tidigare berättat att det finns intresse utomlands, samt att han fört diskussioner med Malmö. Men frågan är om Malmö har råd? Klart är i alla fall att han inte får något nytt av Skellefteå. 


Robin Alvarez. Foto: Bildbyrån


Markus Svensson, mv, 35

Kommentar: Den mångårige SHL-målvakten Markus Svensson hade en tung säsong i Färjestad den gångna säsongen. Det blev totalt elva vinster och elva förluster för 35-åringen som under säsongens gång tappade förstaspaden till Arvid Holm. Ryktats om Oskarshamn, men de har gjort klart med sin målvaktssida. Det mesta talar nog för att det blir spel utomlands eller i allsvenskan.


Markus Svensson. Foto: Bildbyrån


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)