HockeyNews
PLUS

Forwarden om rekordsäsongen och framtiden: ”Jag har haft bud på bordet”

(13668) Alvarez2
Bildbyrån

Publicerad: 21 april 2020

FacebookXWhatsApp

Forwarden Robin Alvarez har en rekordbra säsong bakom sig. Nu går kontraktet med Skellefteå ut och diskussioner om en förlängning har påbörjats.
Men det finns även intresse från andra SHL-klubbar.

– Det är många klubbar som sagt att de är intresserade men att de inte kan gå vidare just nu på grund av osäkerheten, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Efter en jobbig första säsong i Skellefteå växlade forwarden Robin Alvarez upp betydligt den här säsongen och dubblerade fjolårets poängskörd. Hans 29 poäng på 50 matcher var personligt rekord i SHL. 


– Även om jag hade gjort 22 poäng hade jag nog sagt att jag gjort min bästa säsong i ligan. Min fysiska status har aldrig varit så bra som den är nu och min spelstil gynnas ju mycket av en bra fysik. Jag känner att jag orkar mer nu. Det har varit en bra säsong helt klart. Jag hade hoppats levla upp ytterligare någon nivå i slutspelet precis som jag brukar, säger han. 


Var kommer den här förvandlingen ifrån?


– Jag skulle inte säga att det är någon förvandling. När jag tänker på det är det ju helt otroligt att jag inte gjorde en enda assist ifjol. I år har har jag haft en hel del andra assist, där jag har skjutit på mål och någon slagit in returen. Det hände ingenting sånt ifjol. Det var ingen större skillnad på mitt spel från ifjol och i år, det var bara en riktigt sjuk tillfällighet. 


Det känns som du blir bättre för varje år.


– Min fysiska status är svart på vitt, jag har ett testresultat, och så bra har det aldrig varit. Jag har vuxit in i det mer och mer år efter år. Nu har jag spelat sex säsonger i SHL och på något sätt är jag sjukt hungrig fortfarande och jag tror att det är anledning till att jag blivit bättre med åren. Jag älskar det jag håller på med och känner att jag kan bli ännu bättre framöver.


Kontraktet med Skellefteå går ut den 30 april och än så länge har han inte kommit överens om ett nytt kontrakt med klubben. 


– Jag trivs väldigt bra här. Vi har fört diskussioner, men väldigt långsamma sådana. Det känns som allt är väldigt segt för tillfället. Jag brukar skriva ganska sent, men oftast innan kontraktet går ut. Nu blir det kanske så att man får vänta lite innan man skriver på något. Det är ovisst just nu, säger han. 


Robin Alvarez har inlett diskussioner med Skellefteå, men de går trögt. Foto: Bildbyrån

Coronapandemin har såklart också sina skäl till att saker och ting dröjer. 


– Det är tråkigt att det blev som det blev när man gjorde en såpass bra säsong. Normalt hade jag nog suttit ganska bra i en förhandlingssituation, men nu är det lite osäkert. Samtidigt hade jag suttit ännu sämre om jag hade gjort en dålig säsong. Man får nog ha lite is i magen, det är nog det som kommer krävas, säger han. 


Finns det intresse även från andra SHL-kubbar?


– Det finns det, det har min agent berättat för mig. Sen får man se vad det leder till, det är många klubbar som sagt att de är intresserade men att de inte kan gå vidare just nu på grund av osäkerheten. Jag har haft bud på bordet nu, men det är ingenting som blivit klart än eller blir det inom den närmaste tiden. 


Från Malmö?


– Jo, men det har det väl. Utan att säga för mycket så tror jag att det är ett ömsesidigt intresse. Men med det sagt betyder det inte att det skulle bli Malmö. Det är ingen stängd dörr i alla fall. 


Vad säger du om den nystart som Malmö gör?


– En nystart är alltid en nystart. Det kan bli hur bra som helst redan från början, men det kan också ta lite tid innan de får ihop grejerna. Det är svårt att säga, jag har för dålig koll helt ärligt.


Robin Alvarez har aldrig tidigare testat på utlandet, men men han stänger inga dörrar för att det kan bli aktuellt kommande säsong. 


– Om det finns intresse så hade det varit kul att testa på någonting. Jag är i den åldern där det skulle vara kul att göra det. Men samtidigt står det väldigt still i utlandet vad jag förstår. Det var faktiskt ganska mycket snack om det innan säsongen tog slut, men nu har det varit locket på i och med att de ligorna inte har lika bra TV-avtal. Det är nog ännu mer osäkert utomlands. 


*** 

Gillade du artikeln? Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)