AnnonsLISTA: Fyra spelare vars beslut blir oerhört viktiga


6 juni

En efter en väljer de riktigt prominenta profilerna och trotjänarna att lägga sina karriärer på hyllan. Andra spetsspelare har lämnat Hockeyettan för allsvenskan. Vissa spelare lämnar större hål efter sig än andra i föreningarna de lämnar, idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fyra spelare vars beslut om framtiden kommer ha stor påverkan på klubbarna de representerade säsongen som gick.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Filip Thörnqvist, forward, Mariestad
Han har spelat 13 raka säsonger i klubben och betyder så oerhört mycket mer för föreningen än bara det han presterar som hockeyspelare på isen. Han är en ledare och en kulturbärare som ser till att alla trivs och som är en av kravställarna som säkerställer att Mariestad alltid är på tårna. Nu går han i väntans tider kring huruvida han kommer in på polishögskolan eller inte. Gör han det är karriären förmodligen över och med tanke på att en hoper till av klubbens rutinerade ryggrad kan vara på väg att lämna vore det så klart ett oerhört tungt slag för Mariestad.

LÄS MER: Profilen fortsatt oklar över framtiden: ”Det är inget lätt beslut att ta” 

Jakob Karlsson, forward, Vimmerby
Frågan i det här fallet bör kanske formuleras aningen annorlunda. Att Jakob Karlsson vill spela i Vimmerby råder det ingen tvekan kring, det har han gjort klart med all önskvärd tydlighet. Alternativet till spel i klubben verkar vara att lägga av. Här handlar det bara om huruvida parterna kan komma överens eller inte. Klubben med sportchefen Morgan Persson i spetsen har erbjudit kontrakt med en lönesänkning. Karlsson har accepterat en sänkning men kontrat med ett eget bud och där har parterna som det tycks strandat fullständigt. Kanske är det så att valet här ligger hos klubben, hur mycket är trotjänaren värd i deras ögon? 

Magnus Isaksson, forward, Piteå
Det är bistra tider i Piteå, det ekonomiska läget var pressat redan innan coronan slog till och lagbygget går trögt. I alla fall sett till vad som presenterats officiellt. Den stora frågan är förstås som alltid om lagets överlägset viktigaste spelare kommer skriva på i år igen. Det brukar ta sin lilla tid innan hans beslut offentliggörs, mellan andra halvan av juni och andra halvan av juli är standard. Men det brukar för det mesta bli ett ja, han har trots allt gjort sju raka säsonger i Piteå vid det här laget. Den här gången känns det viktigare än någonsin att Magnus Isaksson gnuggar vidare. Piteå behöver verkligen hans skills och hans ledarskap.

Joakim Axman, forward, Strömsbro
Huruvida Strömsbro blir den där Allettan-utmanaren man så gärna vill vara beror naturligtvis väldigt mycket på vad Joakim Axman och Gabriel Deutsch bestämmer sig för. Den lilla Gävle-föreningen har redan ett intressant lag på papperet, men det är de två målkungarna från fjolåret som skulle vara grädde på moset. Båda tycks ha uttryckt ett visst intresse för att stanna om det inte dyker upp något som känns riktigt rätt på annat håll, men locktonerna lär vara många.


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons