Målvakten inte en del av framtidsplanen: ”klubben jag ville spela i”


20 maj

I inledningen av veckan presenterades målvaktsparet inför nästa säsong. Rutinerade John Vestermark och ynglingen Aron Hansson kommer vakta stolparna i Piteå.
Det innebär att Joel Vännström efter fem säsonger i klubben inte längre är en del av planen.
– Jag kände ändå att det var den klubben jag vill spela i helst av allt, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Säsongen 15/16 lämnade han Skellefteås juniorer och kom som en oprövad yngling in i Hockeyettan hos Piteå. Sedan dess har han blivit kvar och sammanlagt har det blivit fem framgångsrika säsonger i den röda dressen.

Men när Piteå spikat sitt målvaktspar inför kommande säsong står det klart att sejouren är över. Joel Vännström, 24, ingår inte längre i klubbens planer.

– Vi hade ett samtal efter förra säsongen med avstämning och utvärdering och det första jag fick höra var att de ville att jag skulle vara kvar och det var det jag kände efter säsongen också, min första känsla då var att ska jag spela ska jag spela i Piteå för att jag trivs här, berättar han.

– Första samtalet var att vi skulle försöka komma överens om någonting, men efter det hade de väl valt att de kör på en målvakt och tar upp en junior och då är det väl...det är väl lite en kostnadsfråga bitvis. Det är billigare att kanske kunna plocka in en junior. Efter det fick jag beskedet hur de hade tänkt och då var det bara att ta till sig det och sen får man se.

Sista säsongen i Piteå blev inte den bästa. Vännström drogs inledningsvis med en skada och stod sammanlagt inte fler än nio matcher.

– Jag var skadad fram till november och sen slussades jag in och vi delade fram till jul och sen efter jul spelade jag fruktansvärt lite, i alla fall mot vad jag är van vid. Jag hade hoppats få spela mer så klart, men jag tycker ändå att de matcher jag stod gick det bra. Jag hade gärna spelat fler men det var inte jag som bestämde det.


Finns intresse, men...
Vad som händer nu är ytterst oklart. Joel Vännström har inte gjort klart med någon ny klubb och är heller inte helt säker på att han kommer göra det.

– Jag har inte bestämt mig helt i och med att jag har fått ett nytt jobb som känns som en rolig grej att testa på och jag vet inte i vilken mån det skulle kunna fungera. Jag dubbelkollade innan jag tog jobbet om det skulle gå att spela med Piteå och det skulle väl lösa sig om det skulle vara så. Vi får se nu hur det blir, jag har inget bra svar just nu.

Utöver jobbet har familjen dessutom köpt hus i Piteå och att ta klivet ner till en lägre division står inte särskilt högt på prioriteringslistan.

– Det beror väl på, jag vet inte om jag är så sugen på att spela på en lägre nivå. Det känns lite omotiverande som jag känner just nu. Man ska aldrig säga aldrig, jag vet inte hur det kommer kännas i augusti när alla går på. Vi får väl se då. Det blir nog bra i slutändan.

Kalix har hört av sig och fiskat efter målvaktens tjänster, men på Hockeyettan-nivå finns inte särskilt många klubbar i direkt närhet på Hockeyettan-nivå.

– Det närmsta är väl SK Lejon och Boden och det är ändå en timme bort, då ska det verkligen klaffa om man ska kunna pendla. Det kan bli lite småtufft när vi bor så här långt uppe.

Med tanke på historiken, skulle Boden ens kunna vara ett alternativ?
– Nej det tror jag absolut inte, jag har svårt att se att det ens skulle komma en fråga. Det är bara för att de är de närmsta som jag nämnde dem och så är det väl Lejon kvar och det är jag tveksam till.

Trots att sejouren efter fem säsonger och ganska stor framgång når sin ände i Piteå hyser keepern fortfarande varma känslor för klubben.

– Man har mycket bra vänner här som både har slutat och spelar fortfarande, jag kände ändå att det var den klubben jag vill spela i helst av allt. Så absolut känner man något extra för klubben.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163


Annons

Annons