HockeyNews
PLUS

Djurgården avvaktar värvningar: "Noterar att några gasar"

(13942) Robert Ohlsson/Dick Axelsson
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 15 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson vill ta sitt lag till en ny SM-final och leda klubben till ett 17:e SM-guld.

Men mitt under coronakrisen håller Djurgården hårt i plånboken medan det finns SHL-konkurrenter som storvärvar.

– Jag noterar att några gasar ganska hårt av klubbarna och några kör lite lugnare. Det är lite olika just nu, säger Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården har en backplats öppen i spelartruppen inför nästa säsong. Om det blir Jason Garrison eller någon annan som kniper den återstår att se.


Bland många av Djurgårdens fans är det en ännu större fråga hur det blir med Dick Axelsson och Patrik Berglund, som sedan den 1 maj är utan kontrakt med Stockholmsklubben.


Dick Axelsson berättade i en intervju med HockeyNews.se i hemmet i Nacka den 13 mars att han vill fortsätta i Djurgården.


LÄS MERDick Axelsson: "Det här är ingen rolig historia för världen"


Förra säsongen dröjde det av olika skäl ända tills i mitten av november innan han skrev på och började spela vidare i DIF.


– Han brukar dyka upp, så jag hoppas han gör det igen. Han ska bara hantera sin sommarträning själv, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


Förhoppningen är att Dick Axelsson och Djurgården ska kunna komma överens om ett kontrakt inför SHL-premiären den 19 september, så att han får någon eller några träningsmatcher innan seriespelet väntas dra igång.


– Vi hoppas att vi ser Axelsson i Djurgårdströjan igen. Det blir roligare då, säger Robert Ohlsson.


Dick Axelsson och Djurgården hoppas få se mer av varandra kommande säsong. Foto: Bildbyrån.


Det är mer osäkert hur det blir med Patrik Berglund till nästa säsong.


LÄS MERDjurgården kan tvingas släppa toppspelare: "Miljoninvesteringar"


Djurgården har valt att avvakta med kontraktsskrivningar på grund av coronakrisen och det osäkra ekonomiska läget. Samtidigt har flera andra guldsatsande lag i SHL värvat dyra och etablerade toppspelare de senaste veckorna, då Linköping gjorde klart med Markus Ljungh, Färjestad lyfte in Jacob Nilsson och HV71 plockade Anton Wedin.


– Världsläget påverkar ju rätt rejält så jag tror det är bra att balansera det. Det gäller att se till att man har en slagkraftig trupp så klart, men jag tror inte att man ska sätta sig för hårt nu för det kan bli bakslag om det inte kommer igång, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson lite lätt varnande.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)