Annons

AnnonsKan tvingas dra sig ur efter sponsorns avhopp: ”En käftsmäll”


7 maj

Som om det inte vore nog med coronakrisen och dess påverkan på hårt ansträngda klubbars ekonomi. När ATG drar sig ur avtalet som ligasponsor för Hockeyettan kan det även riskera att slå undan benen på småklubbarna.
– Det är en riktigt rejäl käftsmäll om man ska prata klarspråk, säger Erik Åström, klubbdirektör i Vännäs till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det slog ner som en bomb på tisdagseftermiddagen när ligasponsorn ATG i ett kortfattat pressmeddelande klargjorde att de drar sig ur det treåriga avtalet med Hockeyettan redan efter år ett.

Bland annat har den tvist som ligaorganisationen haft med Visby/Roma och Boden gällande rättighetsavtalet och som är på väg att hamna i skiljenämnd spelat in i beslutet att avbryta samarbetet.

LÄS MER: Speljätten säger upp avtalen med Hockeyettan: "Inte fungerat på önskat sätt" 

För flera småklubbar i Hockeyettan kom beskedet som en riktig kalldusch. Det är viktiga kronor som plötsligt rycks bort från dem.

– Det är en riktigt rejäl käftsmäll om man ska prata klarspråk. Det beror på hur man ser det men med tanke på hur coronakrisen har påverkat oss så kommer ju det här som en riktigt tung käftsmäll, suckar Erik Åström, klubbdirektör i Vännäs.

Vad tvingas ni göra nu?
– Vi hade en plan hur vi skulle hantera de ex antal hundratusen vi har tappat på de stora arrangemangen vi skulle ha haft under sommaren och sen kommer det här där vi tappar ytterligare några hundratusen. Vi får sätta oss ner och få ännu mer magsår och klia oss i huvudet och se hur vi ska lösa det.

Finns det en risk att ni kan gå omkull?
– Nej inte gå i konkurs, men det kan finnas risk att vi måste dra oss ur ettan så är det ju. Det ska stötas och blötas många gånger innan man kan ta ett beslut om en så drastisk åtgärd och jag hoppas verkligen att vi inte behöver komma dit, men risken finns ju.

– Vi ska sätta oss ner med styrelsen i veckan och göra upp en nulägesanalys och se hur nästa steg blir. Men det är klart att det är jättetufft.

LÄS MER: ATG: "Vi kommenterar inte de samtal som förts mellan oss och Hockeyettan" 


”Djupt tragiskt”
Åström har även en position som suppleant i Hockeyettans styrelse och ser ur den positionen med sorg på hur situationen har utvecklat sig.

– Det är väldigt många miljoner som försvinner om man ser till hela ligaorganisationen eller då samtliga 44 klubbar som var med. Det är klart att alla skulle vilja få 48 miljoner som i SHL, men för 20 år sedan fick de en piss i Mississippi av 48 miljoner, så man måste ju starta någonstans för att se det slutgiltiga målet, säger han.

– Det är en oerhörd tomhetskänsla, vi hade fått till något jättebra som vi inte hade kunnat drömma om och så blir det så här. Det är djupt tragiskt.

Har du någon insikt i hur ni kommer agera nu?
– Det återstår att se, det här är så pass nytt att vi får se hur det blir.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons

Annons